Hola famílies!

Com que ja ha arribat la caloreta, els Cargols hem anat a la platja! No, no us espanteu… A la classe hem posat un tul de color blau i a sobre tot tipus de petxines, pedres, cargols de mar, etc. I ens hem dedicat a indagar i a experimentar amb tots aquests objectes marins.

L’experimentació és la base dels aprenentatges dels infants, a la nostra escola l’hi donem molta importància i procurem fer diferents tipus d’aquestes activitats.

Els infants exploren lliurement el material i objectes que tenen a l’abast afavorint el desenvolupament sensorial. El paper de l’adult és preparar els materials i l’espai. Vigila si necessiten ajuda però no controla el joc, la mainada juga lliurement explorant el que els hi ve de gust.

El més important és motivar-los i estimular-los, fer servir materials i objectes naturals i que tenen a prop, coses quotidianes. I per últim, cal potenciar la seva creativitat i la seva imaginació. Els infants aprenen mitjançant l’experimentació i la manipulació. I a traves de l’exploració i manipulació van estructurant la ment i descobrint coses de l’entorn més proper.

Les diferents claus del pensament ens han ajudat durant l’activitat. Hem vist que hi havia petxines grans, petites, llises, altres ondulades (clau de la forma). Alguns han preferit agafar sempre les de la mateixa forma, altres han anat variant hi ha agafat pedres, petxines (clau del punt de vista). Però tots han passat una bona estona durant l’activitat (clau de l’emoció).

Petonets!! 

Núria

 

 

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!