Hola famílies,

Aquesta setmana us portem un resum d’un projecte que hem dut a terme durant tot el curs, “Tria bo, tria sa” de Caprabo.

Aquest programa té com a objectiu fomentar hàbits d’alimentació saludable des de la primera infància a través de la participació activa dels infants a l’escola.

Tria bo tria sa és un projecte que Caprabo desenvolupa des del 2009 i amb èxit entre els centres educatius d’Educació Primària amb la finalitat de promoure una alimentació saludable, com a part d’una col.laboració entre Caprabo i la Cooperativa Encís va sorgir el projecte destinat a infants de 2-3 anys.

El projecte consta de diferents setmanes saludables en les que Caprabo ens fa arribar a l’escola aliments per a realitzar diferents receptes amb l’objectiu que durant l’any es puguin realitzar diverses activitats a l’escola utilitzant productes de temporada, i durant l’última setamana saludable es realitza una visita a un centre Caprabo amb la finalitat que els infants facin un recorregut per les diferents seccions de productes frescos, durant els recorregut els infants poden veure de més a prop el que han treballat durant l’any en les diferents setmanes saludables.

Durant aquestes setmanes ens hem pogut preparar des d’un pa amb tomàquet o unes torrades amb melmelada, fins a una broqueta de fruites o un humus.

Per què un projecte d’hàbits saludables en alimentació en infants de 2-3 anys?

La infància es caracteritza per ser l’etapa on hi ha un major creixement físic i desenvolupament psicomotor. Per això, el procés d’aprenentatge d’hàbits alimentaris és especialment important durant els primers anys de vida, ja que, a més de facilitar un bon estat nutricional i un creixement òptim, ajudarà a consolidar l’adquisicó d’hàbits saludables per a l’edat adulta.

Moltes gràcies Caprabo, hem gaudit molt d’aquesta experiència.

Una abraçada!!

Noemí i Belén.

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!