Hola famílies,

El paper pot canviar la seva aparença, mida, textura, si el mullem, si el posem sota la llum del sol, si l’estripem, si l’arruguem… un món de possibilitats que l’infant pot anar esbrinant mentre juga. Us imagineu que divertit pot ser desenrotllar una bobina de paper wc? O nedar un mar d’aquest paper?  Doncs les Girafes si!!!!!

Una vegada més l’experimentació ha format part de la setmana, i aquesta setmana ha vingut acompanyada d’un paper que s’ha convertit en molt més que tot això, el paper wc, un paper de color blanc que tots tenim a casa nostra i que gairebé no li fem ni cas, perquè per a que serveix el paper wc? Doncs les Girafes us ho poden explicar molt bé i us en podeu fer una petita idea amb les fotos que us deixem.

Ja sabeu que a la classe de les Girafes duem a terme com a mínim una  proposta d’experimentació a la setmana, perquè experimentar durant la primera infància fa que els infants interioritzin la seva experiència d’una forma pròpia, construeixin els seus propis significats. Aquestes “idees” personals influeixen sobre la manera d’adquirir la informació.

Les observacions que fan els infants i les seves interpretacions sobre les coses també estan influïdes per les seves idees i expectatives.

En aquestes edats és necessària l’experimentació amb els objectes i materials del seu entorn. En la vida quotidiana dels infants hi ha infinitat de vivències que poden afavorir una actitud científica cap al coneixement.

Partint d’aquestes situacions, que es donen a la vida quotidiana dels infants que són una font de motivació en la majoria dels casos cal que els adults els facilitin l’apropament a diferents fenòmens. Hem de crear situacions que propicien coneixements diferents, escollir els materials més adequats, l’espai i el temps per a observar, experimentar, manipular i reflexionar.

Tots aprenem de forma activa i aquestes edats és necessari manipular, experimentar, assajar i errar les experiències en les que els infants tenen accés a la manipulació de material són altament gratificants i importants per aprendre.

Les accions que els infants realitzen amb els objectes del seu entorn els permeten adquirir informació de tot allò que toquen, oloren, miren…, establint relacions i comprovant el que són capaços de realitzar.

No deixeu mai d’imaginar i no busqueu grans coses per experimentar amb els vostres fills/es, experimentar és apropar-se a la realitat i no oblideu que Albert Einstein deia “En moments de crisi només la imaginació és més important que el coneixement”

Una abraçada!

Belén.

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!