Hola famílies,

L’hora lliure, sortir al pati, l’estona d’esbarjo…, és el moment més esperat a l’escola, l’universitat o la feina, és el moment que creues la porta de la “semillibertat” perquè tot i que saps que acabarà en breu i hauràs de tornar a les teves obligacions, és el teu moment.

L’hora del pati sempre s’ha definit com l’estona entre classes per a què els infants es distreguin o descansin tot i que s’ha demostrat que resulta ser més que tot això perquè té numerosos i valiosos beneficis en el desenvolupament tant físic com psíquic.

Totes les activitat físiques, espontànies i lliures, com córrer, saltar, perseguir-se, jugar, ballar, moure’s… milloren  el rendient posterior de l’atenció, la concentració, la comprensió i la memòria.

L’hora del pati provoca que els infants adquireixin determinades habilitats socials, com l’afectivitat i l’empatia necessàries per una correcta interacció amb els demés, ja que els ofereix la possiblitat d’afrontar-se als seus iguals sense la presència de l’adult.

Es promou la socialització, la participació i les interaccions personals positives, la creativitat i l’aprenentatge de normes i habilitats per a prendre decisions i resoldre conflictes.

Podem definir aquest com un temps i un espai amb llibertats per a decidir que fer, com i amb qui per a descansar i gaudir, però també és un espai educatiu molt i molt enriquidor en el que els infants aprenen a relacionar-se, a tolerar i acceptar la diversitat, a dialogar, a resoldre conflictes, a ser comprensius, a conviure, a participar, a treballar en equip, a saber guanyar i perdre, a respectar les normes del joc, a promoure la igualtat, a saber compartir i coopear, a cuidar el material, a saber esperar el torn i a gaudir jugant.

Un estudi portat a terme al col.legi de medicina Albert Einstein de Nueva York ha confirmat que l’estona de pati és directament proporcional al bon comportament i a l’aprenentatge dels alumnes.

Per això els Cangurs no ens perdem ni un dia de pati, faci calor o fred perquè al pati si més no, som feliços!

Una abraçada,

Noemí i Belén.

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!