Hola pares!

Anem al pati!! Ara que ha arribat el bon temps i la caloreta els Cargols hem descobert un nou espai dins la nostra escola, el pati.

El pati és un espai educatiu més, un lloc ideal per aprendre, per compartir, per ensenyar. L’hora del pati no és un simple moment lúdic o de descans, sinó un temps molt important per al desenvolupament personal i social de cada infant. És l’espai de llibertat de l’alumne a l’escola i on afloren més les seves emocions i maneres de ser.

També podem aprofitar el pati per fer alguna activitat que normalment fem dins la classe, com per exemple, cantar.

 És un moment que ajuda als nens a relacionar-se lliurement amb els altres. Es posen en joc les habilitats socials de cada nen i és una bona oportunitat per a l’aprenentatge i enriquiment dels recursos de relació amb els altres, principalment l’afectivitat i l’empatia. Per els més grandets és un lloc ideal per que treballin la creativitat i la imaginació.

Aquest espai exterior va molt bé perquè poden experimentar, manipular, córrer, saltar, pujar, baixar, jugar al sorral i estar al aire lliure. En el pati, a part de les conductes socials, poden desenvolupar, les seves habilitats motrius.

L’educadora observa els infants però no intervé en el joc, els deixa fer. La presencia dels adults al pati els dóna seguretat i és important procurar estar sempre en el mateix lloc, així els infants el poden localitzar de seguida.

Els Cargols, de moment, juguen al terra i, poc a poc, aniran explorant tot l’entorn i descobrint el nou espai i les joguines que hi ha que sembla que els hi han agradat molt.

Petonets!!

Núria

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!