Treballem els sentits…

Hola famílies!

Hem dit moltes vegades que l’experimentació és importantíssima pel bon desenvolupament dels infants. A través de l’exploració i de la manipulació van estructurant la ment i descobrint, coneixent i aprenent moltes coses del seu entorn. En les activitats d’experimentació hi participen tots els sentits, però sens dubte, el més important és el del tacte. Aquest ens ajuda a percebre les qualitats dels objectes com la temperatura, textura, forma, duresa, etc.

En les activitats d’experimentació la mainada manipula i explora lliurement els objectes i materials que li oferim, els  observen, els oloren, els toquen, els escolten i els tasten.

És molt important motivar-los i estimular-los perquè hi participin i mai els forçarem a fer-ho. Cada infant necessita un temps diferent per conèixer els materials i observar-los abans de començar l’activitat i decidir-se a participar.

Aquesta setmana els Cargols hem descobert moltes coses de la Panera vegetal. Hem posat la panera al terra i els Cargols al voltant. Uns han començat de seguida l’activitat, altres ho han mirat una estoneta fins que s’han decidit a participar. La Panera vegetal ens permet treballar amb aliments de veritat diferents textures, formes, gustos i també observar que per fora són d’un color i per dins, alguns aliments són d’un altre color.

Els Cargols ens hem preguntat cóm serien, si es podrien menjar, quin gust tindrien, ens agradarien, etc.

Les diferents claus del pensament ens han ajudat a conèixer les diferents textures del tomàquet, cogombre, api, etc. que hi havia a la panera. També hem vist que si agafàvem un ganivet i pelàvem el cogombre, canviava de color. Les hem tastat i hem descobert que unes ens agradàvem més que altres i que hi havia algun infant que li costava molt tastar-les.

Ara us deixem amb les fotos. Petonets!!

Núria i Belén

Related posts