Hola famílies,

“Hauríem de considerar perduts els dies en què no hem ballat almenys una vegada”. Friedrich Nietzsche.

Els infants, majoritàriament, aprecien realitzar activitats on participin i s’hi impliquin activament, on puguin explorar i on l’eix vertebrador sigui el moviment. A la classe dels Dofins ens agrada molt escoltar música i ballar. Tant la música com el moviment formen part de la nostra vida i des de ben petits ja detectem ritmes i sons ben diferents.

Al llarg de la història s’ha pogut observar que el moviment i la dansa han estat un mitjà d’expressió i comunicació entre els éssers humans, ja que les persones necessitem moure’ns, expressar-nos, comunicar-nos i establir relacions. Per aquest motiu, el moviment i la dansa són tant necessaris pel desenvolupament evolutiu; físic, intel·lectual, social i emocional de les persones.

Fink-Jensen, igual que Herrera, afirmen que la música no es percep amb l’oïda, sinó que se sent amb tot el cos. Així doncs, en els moviments musicals el cos no és només un medi, sinó una unitat expressiva que fomenta les funcions motrius, la imaginació musical i la concepció que tenen els infants del seu propi cos.

Mentrestant els Dofins ballen, es pot observar com s’intercanvien mirades i es busquen entre ells, com es fixen amb interès amb els seus moviments i els dels altres per imitar-los, i com expressen les emocions que senten quan ballen i/o escolten la música.

A continuació us adjuntem un recull d’imatges on es pot observar algunes de les reaccions que tenim quan sentim la música i ens posem a ballar. Esperem que us agradin.

Una abraçada i fins la pròxima!


Mercè i Bet. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]