Hola famílies,

Segur que molts de vosaltres encara recordeu haver jugat alguna vegada amb peces de LEGO, i segur que molts encara en compreu per a seguir muntant i desmuntant els vostres somnis construïts amb peces de plàstic.

No es pot negar que quan et poses a jugar amb les peces de LEGO el temps et passa volant i és que els LEGO són més que un joc, són una eina que et pot ajudar a millorar les habilitats motores i mentals.

Aquesta setmana al nostre post us parlarem de LEGO DUPLO, que no és més que unes peces cosines germanes de LEGO,  pensades per a infants de 1,5 a 5 anys, la diferència amb les peces de LEGO, és que els de DUPLO són el doble de grans, pel que és molt més fàcil manipular-los, a més a més de les peces típiques de construcció inclouen figures d’animals, cotxes, princeses tot allò que fa que unes mans petites tinguin una gran imaginació.

Són molts els beneficis que és poden obtenir al jugar amb aquests blocs, i s’està convertint en un recurs necessari dins les aules, perquè ens ajuda a:

 • Millorar la motricitat fina, des del primer moment que es manipulen les peces per aconseguir acoplar-les, requereix destresa i precisió.
 • Al raonament lògic, perquè per a muntar una simple construcció, necessitem organitzar les idees per a poder-les representar amb aquestes peces.
 • Millorar la facultat per a resoldre problemes, quan ens enfrentem a certes peces que requereixen modificar per aconseguir la seva idea, necessitem replantejar-nos el que estem fent i trobar una solució.
 • A entendre les formes i les figures, classificant i endreçant les peces segons la seva forma tamany o color.
 • A tenir nocions d’equilibri, resistència i simetria, comprenent gran-petit, pesat-lleuger
 • Fomentar la concentració, perquè ens podem passar hores jugant.
 • A tenir consciència espaial, a l’hora de col·locar les peces has de distribuir bé l’espai per aconseguir allò que vols fer.
 • A millorar les habilitats matemàtiques, no fem operacions complexes però si que hem de separar peces o contar les que volem per aconseguir la nostra fita.
 • A tenir confiança davant un repte, només el fet de voler construir una cosa concreta ja t’està posant un repte, que per aconseguir-lo hauràs de posar-li seguretat i confiança en tu mateix i en les teves habilitats.
 • A ser més creatius, la possibilitat de poder fer tot allò que vulguis amb unes peces, fa que tinguis l’oportunitat de crear i deixar volar la teva imaginació.
 • A més a més aporta un benefici emocional, perquè està comprovat que jugar amb colors i formes pot ajudar-te a alliberar emocions negatives i a la vegada et permet recobrar energies positives, relaxar la teva ment i mantenir-la en calma en un moment d’estrès.

Els LEGO s’han convertit en un joc tradicional al llarg de la història i cada vegada es descobreixen més beneficis que obtenen aquells que els utilitzen.

A més, és un joc que no només aporta diversió, és un joc que pots compartir amb petits i grans, amb família o amics, el que no em d’oblidar és que jugar no només és una cosa de nens, compartiu amb el vostres fills i filles aquell somni que podeu construir amb només quatre peces de plàstic.

Una abraçada,

Belén

 

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!