L’oïda és un sentit que es desenvolupa ja dins de la mare. Quan el nadó neix té el nervi auditiu immadur i els conductes estan tapats per la mucositat; això li provoca una sordesa parcial que poc a poc va perdent. A la setmana de néixer la capacitat auditiva millora fins aconseguir una bona maduració del sistema auditiu que, al voltant dels sis mesos, és  igual que la de l’adult.

És un dels sentits que ens proporciona més informació del món que ens envolta. La veu dels humans és importantíssima per l’aprenentatge del llenguatge. Sentir bé i tenir una bona estimulació de la parla humana són aspectes importants pel seu bon desenvolupament. Podem dir que l’oïda ens ajuda a relacionar-nos amb l’entorn i que és importantíssima pel bon desenvolupament del llenguatge oral.

És molt important parlar als nostres infants, fer-ho correctament i anomenar les coses pel seu nom, sinó ells també ho diran malament.Amb l’oïda podem sentir i escoltar tots els sons de l’exterior. Tot i la gran varietat de sons que hi ha, els infants prefereixen els que seran molt importants i beneficiosos pel desenvolupament del llenguatge (prefereixen escoltar una veu humana que un altre so).

Al primer mes, les seves característiques auditives li permeten distingir la veu de la mare d’altres veus. Poc a poc aniran localitzant els sons i d’on venen.

Per estimular el sentit de l’oïda es poden fer diferents activitats amb joguines que fan soroll, escoltar música, cantar i tocar instruments. A la classe tenim la Caixa dels instruments i els cargols van connectar de seguida amb tots els instruments, indagant i experimentant amb ells. Vam veure que n’hi ha de diferents formes, colors, mides, etc…

La música és important per al desenvolupament intel·lectual, emocional, social, auditiu, sensorial, motriu, de llenguatge i ajuda a augmentar l’autoestima. No només han d’escoltar cançons infantils, els hi hem posar música de tot tipus. Són molt receptius a la música clàssica.

Segur que heu sentit a parlar de la quantitat de beneficis de la música i del poder relaxant que té tant per a petits com per a grans.

I ara que s’acosta Nadal podeu aprofitar i cantar nadales tots junts que segur passareu una bona estona.

Aprofito per desitjar-vos unes molt Bones Festes. Petonets!!

Núria

 

Núria[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]