Hola famílies!

Aquesta setmana us ensenyem una activitat que ha agradat molt als Cargols, la taula de llum. Creiem que és una eina meravellosa per ajudar a la creativitat i a la descoberta dels infants. Ja hem dit que els infants ho descobreixen tot mitjançant els sentits, per això és molt important treballar les capacitats sensorials per desenvolupar les percepcions.

Amb la taula de llum podem jugar a través del color i la llum i experimentar amb les possibilitats que aquests ens ofereixen, que són infinites. Ho podem fer amb objectes transparents, translúcids, opacs. També podem posar farina, sorra, pintura, fulles, pedres, ampolles d’aigua de colors, gelatina, etc. i jugar amb les ombres i reflexos.

Es pot fer servir per al joc lliure i com a estímul sensorial perquè la llum potencia qualsevol material que fem servir en ella ressaltant els colors, formes, textures, etc. També ajuda a la concentració i a la relaxació al fer-se en espais una mica foscos.

Hem fet servir diferents materials i hem indagat les seves possibilitats. Amb la clau de l’emoció, hem vist que ha agradat molt a tots els infants, estaven molt contents i observant amb interès els diferents canvis de colors de la llum. La clau de la forma ens ha ensenyat que la llum podia ser taronja, blava, groga, etc. i que les figures geomètriques els papers, les pinces,etc. que posàvem a sobre canviaven de color segon quina llum hi havia. Això ho hem vist amb la clau del canvi.

Per fer aquesta activitat hem de deixar que els infants es moguin lliurement, investigant, descobrint i manipulant per si mateixos, sense l’ajuda de l’adult, que es limita a observar com es desenvolupa l’activitat i no hi intervé gaire.

La llum està present en la vida quotidiana de tots nosaltres i ens permet fer-la protagonista de moltes activitats i jocs d’experimentació i manipulació. Els infants es comencen a interessar per la llum des de ben aviat, començant per la seva pròpia ombra.

Podem fer molts experiments amb la llum i diferents materials que ens permetran anar descobrint coses interessants i viure un munt d’experiències. També ens ajuda a aconseguir infinitat d’aprenentatges motrius, afectius, cognitius, socials i de relació.

Petonets!!

Núria

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!