Hola famílies!

Taat!!..Segur que heu jugat al “tat” sabent que és un joc que forma part de la vida dels infants. Segurament ho heu fet perquè també hi van jugar amb vosaltres quan éreu petits o perquè heu vist fer-ho a algú. És un joc de tota la vida. Els infants juguen a amagar-se pel plaer de ser trobats i no podem oblidar les cares d’alegria i les rialles al ser descoberts.

També pot passar que no agradi a algun infant “desaparèixer” i que la seva carona no sigui d’alegria sinó de “què passa aquí”. No forçarem mai a cap infant a fer alguna cosa que no li agradi, l’anirem motivant perquè hi participi però rés més.

A la classe dels Cargols tenim uns mocadors molt finets i suaus de diferents colors. Els hem tocat, mirat, agafat i ens hem amagat a sota d’ells; els he tapat i després els he tret de damunt fent: taaat. Sí, hem jugat a fer “tat” i ha estat molt divertit.

Una altra variant del joc del “tat” és que el podem fer com un joc de falda, amb el nen assegut a sobre nostre o a terra tots junts i fent servir les mans.

Amb aquest joc, els nens ens troben al seu costat i quan es destapa els ulls, ens troba somrient i això fa que ells també riguin. Ajuda a crear vincles entre els nens i els adults i també la relació nen-nen i nen-adult.

Sabeu què significat “Tat”?

 “Tat! és una exclamació d’origen expressiu amb què s’acompanya l’acció de treure el cap o de destapar-se els ulls per distreure o fer riure les criatures.”

Quan són petits, som nosaltres els que tapem al nen, però a mida que es van fer més grans, poden ser ells els que es tapin la cara amb les mans o amb un mocador, llençol, etc. Els hi encanta veure la nostra cara de sorpresa i el nostre somriure al destapar-se la cara i ells acaben també rient.

Petonets!!

Núria

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!