Hola famílies,

Aquesta setmana, us volem parlar del nostre sorral, pensem en un espai on hagui sorra, on els infants troben els seus límits i possibilitats, reptes que van conquistant progressivament segons les seves habilitats. Espais amb intencions, rics en possibilitats i diversitat de jocs, que transmeten valors on la natura i els seus elements són els protagonistes.

Elionor Goldschmied, ens afirma en les seves aportacions “La sorra, com l’aigua, és un material elemental tant per la facilitat de trobar-lo en la natura com per l’activitat d’observació i de creació que desvetlla. Un joc i una experiència que no pot faltar en cap infant”.

Jugar al sorral no és només un passatemps o un entreteniment, sinó un lloc més de l’espai exterior, que planteja reptes en el desenvolupament motriu, sensorial, imaginatiu Un escenari de relacions i comunicacions. Espai de trobades i de relacions socials que va teixint experiències. 

“El joc lliure i espontani del nen guarda semblança amb les experiències més elevades i extraordinàries de l’adult, com la de la investigació científica, l’exploració, l’art o la mística, en què l’home s’enfronta a la complexitat i viu l’experiència del plaer” Francesco Tonucci”

Pensem que és important crear uns espais amb diferents materials que generin aprenentatge i afavoreixin el desenvolupament dels infants per mitjà del joc i l’experimentació.  Donant-li importància a l’entorn de l’infant, en com distribuïm els espais i es caracteritza d’elements que, efectivament, incitin en ells les ganes d’investigar, de descobrir, de provar, explorar, crear,

Us adjunto unes fotografies on podreu observar que bé sho han passat. Una abraçada!!!

Laia