Hola famílies,

Segur que molts de vosaltres encara recordeu haver jugat alguna vegada amb peces de LEGO, i segur que molts encara en compreu per a seguir muntant i desmuntat els vostres somnis construïts amb peces de plàstic.

No es pot negar que quan et poses a jugar amb les peces de LEGO el temps et passa volant i és que els LEGOs són més que un joc, són una eina que et pot ajudar a millorar les habilitats motores i mentals.

Són molts els beneficis que és poden obtenir al jugar amb aquests blocs, i s’està convertint en un recurs necessari dins les aules, perquè ens ajuda a:

 • Millorar la motricitat fina, des del primer moment que es manipulen les peces per aconseguir acoblar-les, requereix destresa i precisió.
 • Al raonament lògic, perquè per a muntar una simple construcció, necessitem organitzar les idees per a poder-les representar amb aquestes peces.
 • Millorar la facultat per a resoldre problemes, quan ens enfrontem a certes peces que requereixen modificar per aconseguir la seva idea, necessitem replantejar-nos el que estem fent i trobar una solució.
 • A entendre les formes i les figures, classificant i endreçant les peces segons la seva forma, mida o color.
 • A tenir nocions d’equilibri, resistència i simetria, comprenent gran-petit, pesat-lleuger…
 • Fomentar la concentració, perquè ens podem passar hores jugant.
 • A tenir consciència espacial, a l’hora de col·locar les peces has de distribuir bé l’espai per aconseguir allò que vols fer.
 • A millorar les habilitats matemàtiques, no fem operacions complexes però si que hem de separar peces o contar les que volem per aconseguir la nostra fita.
 • A tenir confiança davant un repte, només el fet de voler construir una cosa concreta ja t’està posant un repte, que per aconseguir-lo hauràs de posar-li seguretat i confiança en tu mateix i en les teves habilitats.
 • A ser més creatius, la possibilitat de poder fer tot allò que vulguis amb unes peces, fa que tinguis l’oportunitat de crear i deixar volar la teva imaginació.
 • A més a més, aporta un benefici emocional, perquè està comprovat que jugar amb colors i formes pot ajudar-te a alliberar emocions negatives i a la vegada et permet recobrar energies positives, relaxar la teva ment i mantenir-la en calma en un moment d’estrès.

Els LEGOs s’han convertit en un joc tradicional al llarg de la història i cada vegada es descobreixen més beneficis que obtenen aquells que els utilitzen, a més és un joc que no només aporta diversió, és un joc que pots compartir amb petits i grans, amb família o amics, el que no em d’oblidar és que jugar no només és una cosa de nens, compartiu amb el vostres fills i filles aquell somni que podeu construir amb només quatre peces de plàstic.

Una abraçada,

Noemí i Belén.