Som Peggy!!

El nostre Projecte Pedagògic.

Les bases psicopedagògiques del nostre projecte educatiu parteixen d’un treball global. Cadascuna de les àrees d’aprenentatge es treballen de manera conjunta. L’infant experimenta i coneix amb tot el seu cos, ha d’aprofitar totes les seves aptituds i capacitats per anar aprenent.

Caldrà treballar els hàbits que permetin assolir l’autonomia necessària per poder adaptar-se a una societat en constant canvi. Per aconseguir tot això serà important poder créixer en un entorn de sentiments i afectes que aportin confiança i seguretat personal.

L’adult serà el vehicle que ajudarà l’infant a tenir gust i desig per aprendre, per explorar, investigar, imaginar, experimentar i observar. Es tracta d’engegar el projecte que cada infant porta en néixer i per això s’han integrat les metodologies més tradicionals amb els darrers coneixements i les noves aportacions sobre desenvolupament infantil. 

VESS

VESS (Vida Equilibrada amb Sentit i Sabiesa)

ELS ALUMNES PROTAGONISTES DELS SEUS PROPIS APRENENTATGES

En el model Vess als infants se’ls planteja el desafiament de descobrir-se a si mateixos i al món que els envolta, de manera que cada un d’ells/es es converteix en el protagonista principal d’un procés únic de construcció de significat.

Vess és un model educatiu visionari que reuneix els millors programes educatius del món, harmoniosament integrats amb el nostre i la metodologia PEP (Pensament com a estratègia pedagògica). Aquest model entén que la vida escolar i acadèmica han d’anar més enllà d’aprendre continguts; formules, dates i noms entre d’altres. Els continguts són importants, però més important és el desenvolupament d’un individu amb equilibri espiritual, emocional, social, personal, intel·lectual acadèmic i físic; perquè pugui assolir la maduresa en totes aquestes àrees.

Compromesos en crear una cultura de pensament usant el desenvolupament del pensament com a eina pedagògica, fomentant el pensament analític, crític i creatiu; ajudant els nens en la seva tasca de construcció de ment des de la infantesa fins a la maduresa.
El Model Educatiu Vess respon a les necessitats de la primera infància en una societat global que s’enfronta a una gran quantitat de canvis, així com els reptes socials i ambientals.
La seva flexibilitat proporciona un marc de treball que es pot incorporar en qualsevol programa educatiu. És una eina que dóna suport i expandeix les alternatives metodològiques de l’educador.

Principal Objectiu de Vess: Combinar tots els fonaments que els infants necessiten durant l’etapa neurològica més crucial de les seves vides per tal de fomentar en cada nen els hàbits de ment, pensament i habilitats necessàries per a portar una vida plena, amb equilibri i saviesa.

Per tal d’assolir una vida equilibrada amb Sentit i Saviesa, “Model Vess”, els educadors han de cobrir una sèrie de necessitats i condicions bàsiques en l’ambient on es troben els estudiants, que no només promogui l’aprenentatge sinó que també estimuli i provoqui el pensament i el raonament crític.

Les condicions bàsiques són:

 • Benestar: Els individus necessiten sentir-se segurs física, social i intel·lectualment.
 • Significat i permanència: Els individus necessiten sentir que són part d’un grup que els aprecia i valora, i que les seves contribucions al grup tenen un sentit i propòsit.
 • Comunicació: Els individus necessiten aprendre a compartir les seves idees amb altres, ells també necessiten aprendre a escoltar com comunicar-se usant múltiples mitjans.
 • Contribució: Els individus necessiten aprendre a treballar en grup i valorar les aportacions dels altres, mentre reconèixer que la seva aportació també és valuosa.
 • Exploració: Els individus necessiten tenir curiositat i desitjos d’aprendre més i expandir la seva ment i coneixements.
 • Flexperticia: Els individus necessiten tenir l’habilitat d’integrar diverses experiències i formes de coneixement per tal d’adaptar-se a un “món canviant: Introduït pel Dr. David Perkins, Universitat de Harvard.

Quan aquesta sèrie de necessitats i condicions bàsiques són assolides, els individus estaran intrínsecament motivats a aprendre, créixer i coexistir amb els seus companys.

Anglès

Quan més petit sigui l’infant quan comenci a aprendre anglès, més senzill serà i mes beneficis li aportarà que si l’aprenentatge es realitza a partir dels 3 anys o en edats més avançades. Quan som petits aprenem el llenguatge de forma innata, no hem de fer un esforç voluntari per aprende’l, sinó que l’adquirim segons es va desenvolupant la nostra estructura cerebral.

La metodologia que utilitzem a la nostra escola consiteix en presentar l’anglès en contexts reals , significatius i divertits pel nen/a i com es presentaria a un nen nadiu. A través de cançons , materials i activitats molt divertides s’aconsegueix que aprenguin d’una manera natural i individual.

Educació en Valors

Educar als infants per a que aprenguin a donar valor a algunes conductes i comportaments els ajudarà a conviure millor i a sentir-se bé en l’ambient en es trobi.

Valors com l’amistat, la comprensió, la tolerància, la paciència, la solidaritat i el respecte, són essencials per a un bon desenvolupament dels infants.

Un infant que coneix els límits de l’altre, podrà viure una vida sana i saludable, sigui en el seu entorn familiar o escolar.

Un infant que sap respectar als altres serà més fàcilment respectat i així amb tot.

Els valors són les normes de conducta i actituds segons les quals ens comportem i que estan d’acord amb aquell que considerem correcte.

Psicomotricitat

La vivència del cos possibilita a l’infant poder-lo interioritzar acceptant-ne les característiques, estimant-lo per poder-se estimar ell mateix. Hi ha una estreta relació entre la manera com l’infant percep el seu cos, el seu jo i la seva manera de relacionar-se amb el món extern.

Per això cada dia els petits i petites de la nostra escola dediquen una estona del dia a la psicomotricitat, ja sabeu que per a nosaltres el desenvolupament integral de l’infant és molt important, així doncs la psicomotricitat ocupa un lloc molt important en el nostre dia a dia, perquè està demostrat que existeix una gran interdependència entre els desenvolupaments motors, afectius i intel·lectuals.

La psicomotricitat té com a fi, motivar la capacitat sensitiva, cultivar la capacitat perceptiva, organitzar la capacitat dels moviments representats, ampliar i valorar la identitat pròpia i l’autoestima.

També, crear seguretat al expressar-se a través de diverses formes, en definitiva, la psicomotricitat permet a l’infant explorar i investigar, superar i transformar situacions de conflicte, enfrentar-se a les limitacions, relacionar-se amb els altres, conèixer i oposar-se a les seves pors, projectar les seves fantasies, viure els seus somnis, desenvolupar la iniciativa pròpia, assumir rols i gaudir del joc en grup i a expressar-se en llibertat.

Natació

En la natació durant la primera infància hi trobem molts beneficis com:

A nivell físic:

El desenvolupament motor, els infants troben a l’aigua la possibilitat de moure’s tridimensionalment, amb una gran llibertat i continuïtat de moviments, els hi permet tenir nocions de desplaçament i distància d’una gran riquesa i sensibilitat el que els portarà a tenir una millor coordinació motriu.

Enfortiment del sistema cardiorrespiratori, la natació enforteix el cor i els pulmons, degut al treball respiratori que es realitza a l’aigua s’augmenta la eficiència en l’oxigenació i trasllat a la sang.

 • Ajuda al sistema immunològic, els canvis de temperatura ajuden als infants a adaptar-se i enfortir el seu cos davant d’agents externs.
 • Ajuda a relaxar-se, desenvolupar-se en el medi aquàtic ajuda a que aquest sigui una via de relaxació.

A nivell neurològic:

Augmenta el potencial de la intel·ligència de flux, està demostrat que els infants que han fet natació durant els 2 primers anys de la seva vida desenvolupen una major percepció del món que els envolta, amb el que ja estan aprenent  a ser més creatius i observadors, l’aigua estimula la capacitat de joc de l’infant, el que repercutirà de manera molt positiva en aprenentatges futurs.

Autoestima, la motivació i la confiança que dipositen en ells els monitors durant el desenvolupament de l’activitat ajuda als infants a tenir un millor concepte d’ells mateixos, aportant-los valors positius en la relació amb l’entorn i aquells que el formen.

A nivell emocional:

Inicien la socialització sense traumes en un ambient lúdic i recreatiu, desenvolupant-se com a persones i el seu entorn de manera natural, la convivència en la piscina amb altres infants els ajudarà a relacionar-se millor a més d’aprendre a compartir i a realitzar activitats amb altres persones, els infants adquireixen més confiança per a comunicar-se i desenvolupar-se en grup ja que estaran en contacte amb els monitors i altres infants.

Educació Emocional

El que mengen els nostres fills, sobretot de 0 a 3 anys, determinarà el tipus de salut que tindran en el futur. L’escola del segle XXI serà impensable sense un enfoc integral d’aquests tres pilars: físic, emocional i nutricional. Moltes de les patologies, com l’obesitat, l’asma, les intoleràncies, les al.lergies, diabetes… tenen una gran relació amb el tipus de dieta d’aquests primers anys.

Durant el curs supervisem la dieta escolar i preparem la proposta de sopars trimestral, sempre tenint en compte el que els nens/es hauran dinat a l’escola. També prepararem documents estacionals amb pautes i consells saludables per petits i grans.

Cada 2 mesos, el nostre assessor nutricional dedica una tarda a l’escola per a resoldre els dubtes que pares i mares puguin tenir al voltant de l’alimentació de la seva família.

Durant el curs es realitzen a l’escola un parell de xerrades/taller per parlar i difondre l’alimentació saludable.

Estimulació Musical

Els infants tenen una atracción irresistible cap a la música i les cançons, és un dels millors canals de comunicación, d’expressió i de relació afectiva entre adults i nens.

Amb la música podem potenciar totes les àrees de desenvolupament de l’nfant: la física, la mental i la socio-emocional.

La múscia és diversió i joc i els nens/es aprenen quan juguen, quan s’ho passen bé. L’estimulació musical és la manera més rica, màgica i complerta d’estimular a un infant.

Es tracta d’un procés natural que respecta l’evolució pròpia de cada nen/a i es realitza a través de la relació afectiva que s’estableix entre l’adult i el petit/a. L’objectiu principal és contribuir en el desenvolupament integral de l’infant, fent que estimi i visqui la música, perquè:

 • Ajuda al desenvolupament congnitiu.
 • Es desenvolupa la motricitat, coordinación i ritme.
 • Ajuda a la creativitat i la imaginación.
 • Augmenta la seguretat i confiança dels infants.
 • Ajuda a l’expressió emocional.
 • Potencia la socialització.
 • Fomenta el desenvolupament del llenguatge.
 • Enriqueix el vocabulario.
 • Augmenta la capacitat de memòria i atenció.

Incloure la música a l’escola puposa promoure ‘interès per. apendre.

Estimulació Primerenca

Els primers anys de vida de l’infant, des del naixement fins als sis anys d’edat, posen els fonaments per a un desenvolupament físic, emocional i intel·lectual.

Es tracta d’un període marcat per un ràpid creixement i per canvis que es veuran influenciats pel seu entorn. Aquestes influències determinen en gran mesura com serà el seu futur.

L’estimulació primerenca consisteix a proporcionar al nadó i a l’infant un entorn ric en estímuls per oferir les millor oportunitats de desenvolupament físic, intel·lectual i social. Inclou un conjunt d’activitats pensades per ser aplicades en la franja d’edat amb més plasticitat cerebral.

Innovació Constant

El món en què vivim està caracteritzat per la velocitat dels canvis, la immediatesa i la liquiditat de la realitat, entre d’altres aspectes. Aquest context genera la necessitat d’adaptar-nos-hi creativament al mateix temps que també som part d’aquest procés de canvi. El pensament crític, la creativitat i preparar l’alumne per afrontar les situacions que li presentarà la vida són a la base dels projectes lligats a l’escola innovadora. També hi són els objectius d’inclusió i igualtat perquè tots els alumnes arribin a assolir els objectius.

Sol·liciteu la vostra hora de Portes Obertes Online !!

 No dubteu en contactar amb nosaltres per a qualsevol dubte o consulta,serà un plaer poder-vos atendre.

 

Estem ubicats a c/Marc Aureli 18, en el districte barceloní de Sarrià Sant Gervasi (08006)

 

Truqueu-nos al 93 201 13 50 o si ho preferiu ompliu el formulari següent de contacte i ràpidament atendrem la vostra consulta.

 

Moltes Gràcies!!    

9 + 3 =