Serveis

[new_royalslider id=”81″]

 

Serveis PEGGY                                                                       Escola infantil Sarria Sant Gervasi Peggy

[trx_accordion style=”1″ counter=”on” large=”on” shadow=”on” initial=”1″ top=”3″ bottom=”3″ left=”3″ right=”3″] [trx_accordion_item title=”Servei d’acollida”] L’escola disposa d’un servei d’acollida i permanències des de les 7,45 del mati fins les 18.30 hrs. per a totes aquelles famílies que necessiten ampliar l’horari escolar. [/trx_accordion_item] [trx_accordion_item title=”Servei de menjador”] L’escola disposa de servei de menjador amb cuinera pròpia , amb menús equilibrats i supervisats per una nutricionista. La fruita i les verdures són presents a tots els àpats [/trx_accordion_item] [trx_accordion_item title=”Especialistes a l’aula”] La música i en especial el so és un dels primers sentits de percepció amb el món en el nen i un medi d’expressió molt important per aquesta raó hem volgut donar èmfasi en aquest punt.

La psicomotricitat ajuda moltíssim en tots els aspectes de l’educació i desenvolupament de la seva intel·ligència, per això s’ha de fer molt treball en aquest camp. Les edats primerenques són les més adequades per iniciar-se en una llengua estrangera.

Al Peggy hem escollit l’anglès, que el practiquen mitjançant jocs, rimes, cançons… que poc a poc fa que el nen vagi coneixent aquest nou vocabulari. [/trx_accordion_item] [trx_accordion_item title=”Anglès”] En els infants de 0 a 6 anys la facilitat per aprendre una llengua és molt evident, per tant no es pot desaprofitar l’ocasió. Durant aquest període el cervell és particularment receptiu i eficient per reconèixer la fonètica pròpia de cada idioma.

Oferir el contacte des de ben petits amb més d’una llengua i proposar oportunitats per usar-les a partir de jocs, contes o cançons. L’anglès es treballa diàriament a l’aula amb un programa adequat a cada edat. [/trx_accordion_item] [trx_accordion_item title=”Música”] L’educació musical incideix directament en el desenvolupament global i integral dels infants. Es tracta d’un mitjà a través del qual es desvetllen les emocions i amb el qual es potencia l’expressivitat i la comunicació, a la vegada que es treballen aspectes com el llenguatge, la motricitat i l’escolta, a partir de la cançó, el moviment i l’audició, respectivament.

A Peggy-nens creiem en el poder de la música com a element integrador i interdisciplinari. Apropem la música als infants a partir de la vivència i el gaudir. Busquem que la música sigui, per a ells, una experiència en tots els sentits, a la vegada que aprenen conceptes musicals.

Realitzem activitats musicals de reconeixement auditiu, ja sigui a partir dels sons que conformen el nostre entorn com a partir del so de diferents instruments musicals, activitats de diferenciació entre so i silenci, i d’introducció a les qualitats del so. Treballem el ritme a partir de la vivència corporal i acompanyem les cançons que cantem amb moviment i gest.

Coneixem diferents instruments musicals i, en alguns casos, tenim l’oportunitat que vingui a la nostra classe per poder-lo veure en directe, escoltar-lo i, fins i tot, potser, tocar-lo! Realitzem audicions de fragments musicals diàriament, així com assistim anualment a un concert educatiu de l’Auditori. Aquesta sortida ajuda a cultivar la cultura musical, l’actitud receptiva i la sensibilitat auditiva dels infants, i ens permet treballar aspectes relacionats amb la conducta i el respecte.

A més de comptar amb una especialista de música, les nostres educadores han rebut formació del curs “Estimulació musical Tot Sona 0-3 anys”. [/trx_accordion_item] [trx_accordion_item title=”Plàstica”] Eduquem el sentit de la vista per mitjà de l’observació. Tanmateix, la resta de sentits també intervenen: el tacte, l’oïda, l’olfacte i el gust per experimentar amb colors, formes, textures, tècniques i materials diversos. [/trx_accordion_item] [trx_accordion_item title=”Xinès Mandarí”] Aquest any hem incorporat l’aprenentatge d’aquesta llengua a l’escola, dins d’un projecte molt interessant. En realitat aquesta llengua i la seva escriptura “quadrada” no és tan complicada.

Perquè us feu una idea: en xinès no conjuguem els verbs, ni canviem els verbs per a expressar el passat, el present o el futur; no hi ha plurals; ni femenins.

A més, és una de les més belles llengües del món, tant en la seva fonètica, a causa de les tonalitats que tant la caracteritzen, com -sobretot- en l’escriptura.En realitat aquesta llengua i la seva escriptura “quadrada” no és tan complicada.

Perquè us feu una idea: en xinès no conjuguem els verbs, ni canviem els verbs per a expressar el passat, el present o el futur; no hi ha plurals; ni femenins. A més, és una de les més belles llengües del món, tant en la seva fonètica, a causa de les tonalitats que tant la caracteritzen, com -sobretot- en l’escriptura. [/trx_accordion_item] [/trx_accordion]

 

Consideracions Pedagògiques sobre els nostres serveis.

El nostre equip pedagògic es molt curós i es preocupa molt d’incentivar una actitud d’aprenentatge incorporada per part de l’alumne. Els convidem a conèixer les consideracions que ens porten a subratllar la importància de complementar el dia a dia dels nostres nenes i nenes amb els serveis que els oferim.

[trx_accordion style=”1″ counter=”on” large=”on” shadow=”on” initial=”1″ top=”3″ bottom=”3″ left=”3″ right=”3″] [trx_accordion_item title=”Aprenentages primerencs”] El cervell és a l’hora la gran meravella i el gran desconegut del nostre cos. A poc a poc es van coneixent més dades, i aquestes indiquen que el major període de creixement cerebral es produeix entre els 0 i els 6 anys. Els nadons neixen amb unes enormes possibilitats, i serà l’entorn el que l’ajudi a posar-les en marxa. Durant els primers anys de vida l’infant anirà aprenent a parlar, a moure’s, a controlar les seves emocions… Per això aquests primers anys de la seva formació són tan importants.

Hi ha moltes coses que un cop fora del ventre de la mare cal que madurin, per tant la natura ha dotat el cervell d’una característica molt especial, la plasticitat. L’ésser humà neix amb unes connexions neurològiques bàsiques que garanteixen la seva supervivència, però ràpidament es van creant noves connexions que permetran aprendre cada cop més ràpid i millor.

L’entorn té un paper fonamental en el desenvolupament del nen: serà l’encarregat de proporcionar els estímuls necessaris per engegar tot el projecte. Els aprenentatges primerencs ajudaran i acompanyaran l’infant a dur a terme tota aquesta important tasca.

Per aconseguir aquests objectius, duem a terme una sèrie d’activitats diàries a partir d’unes targetes anomenades bits (que poden contenir paraules, números o imatges), les audicions musicals i el programa psicomotriu. [/trx_accordion_item] [trx_accordion_item title=”Intel·ligències múltiples”] L’escola del segle XXI ha de formar ciutadans del món, capaços de conviure, respectar i adaptar-se a l’entorn. Avui en dia no sols s’han d’ensenyar nocions i conceptes, sinó que l’escola ha de preparar l’alumne perquè sigui capaç d’afrontar amb recursos i competències un futur cada cop més incert.

Per aquest motiu es requeriran no sols habilitats intel·lectuals: lingüístiques, matemàtiques o musicals, sinó que prenen una importància rellevant les habilitats emocionals representades per la intel·ligència interpersonal i intrapersonal. Estar bé amb els altres i amb un mateix.

Ja no sols és important el quocient intel·lectual, per això des de ben petits convé que vagin aprenent aspectes com la col·laboració, la tolerància o el respecte pels altres. [/trx_accordion_item] [/trx_accordion]

Gràcies per la vostra atenció. Equip PEGGY Escola Infantil Peggy Sarrià Sant Gervasi