Hola famílies!

Avui us volem explicar la importància que li donem a l’experimentació a l’escola.

L’experimentació és la base dels aprenentatges del infants, hi donem molta importància i procurem fer diferents tipus d’aquestes activitats. Els infants exploren lliurement el material i els objectes que tenen a l’abast, afavorint així el desenvolupament sensorial.

L’experimentació i l’observació són els mecanismes bàsics d’aprenentatge des del naixement. Els infants necessiten experimentar per descobrir les qualitats, les propietats,… manipulant objectes que estimulen tots els sentits. 

 El més important és motivar-los, fer servir el medi, és a dir, el que tenen més a prop i és més quotidià, de manera que allò que aprengui ho pugui portar a la pràctica. I per últim cal potenciar la seva creativitat i la seva imaginació.

El nostre paper és el de preparar l’espai, proporcionar els materials i posar-los al seu abast i acompanyar-los però sense controlar el joc i deixant que lliurement explorin el que els hi vingui més de gust. 

Com que ara es temps de tardor, la proposta que hem fet a la classe dels Lleons ha estat la d’observar, tocar i tastar la carabassa! 

Primer ens hem preguntat que era aquella “pilota” tan gran?, quin era el seu nom?, si era dura o tova?, si la podíem agafar. Hem anat explorant i descrivint la carabassa i seguidament els hi hem preparat en un plat trossos de carabassa bullida i hem comentat les diferències. Lliurement han pres risc, l’han agafat i ràpidament l’han tastat.

L’exploració en aquestes edats és molt sensorial i el primer instint és el de posar-s’ho a la boca, d’aquesta manera obtenen informació del que exploren.

Ens hem adonat que la carabassa bullida era tova, dolça i que la podíem menjar!

Us deixem  unes fotografies per què  veieu com han experimentat el vostres fills/es. 

Petonets!!!

Mercè i Ana