Hola famílies,

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!

Les safates sensorials són un gran recurs pels infants. Gràcies al seu gran potencial educatiu possibilita manipular, experimentar i investigar amb diversitat d’elements i comporta, a la vegada, un plaer sensorial i un desenvolupament del raonament lògic-matemàtic a través de les relacions que s’estableixen entre els objectes. Els materials que componen les safates cal que estiguin ben triats i han de respondre a uns objectius concrets.

A través de la manipulació i l’experimentació sensorial obtenim informació sobre el món que ens envolta, això ens permet desenvolupar l’atenció, la memòria, les percepcions

També contribueixen el desenvolupament perceptiu i sensorial i a més tenen infinites possibilitats de joc. A través d’aquests tipus de proposta podem estimular els cinc sentits, el tacte (a través de l’exploració de les diferents textures), el gust (tastant aliments), l’olfacte (a través de propostes aromàtiques), la vista (observant diferents elements) i l’oïda (escoltant el soroll dels elements de la safata).

Depenent de la temàtica de les safates podem treballar diferents aspectes com la motricitat fina i la coordinació, i a més contribueixen al desenvolupament de l’atenció i la concentració.

En el cas que us animeu i la vulgueu experimentar a casa, tan sols heu de preparar una safata sensorial, necessitem 3 elements bàsics que podem trobar a la nostra llar:

  • Un recipient o safata.
  • Material sensorial de base: aigua, arròs, llenties, paper, farina…(es pot oferir sol o combinat amb altre element).
  • Materials per experimentar: pinces, culleres, coladors, recipients de diferents formes…

En les nostres safates sensorials d’aquesta setmana tenim diferents aliments (palla, blat de moro, pell de poma i molsa) ja que ens hem preguntat què mengen els animals de la granja.

Una abraçada!!

Laia

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!