Psicomotricitat? Sí, gràcies!!

Hola famílies,

La vivència del cos possibilita a l’infant poder-lo interioritzar acceptant-ne les característiques, estimant-lo per poder-se estimar ell mateix. Hi ha una estreta relació entre la manera com l’infant percep el seu cos, el seu jo i la seva manera de relacionar-se amb el món extern.

Per això cada dia els petits i petites de la nostra escola dediquen una estona del dia a la psicomotricitat, ja sabeu que per a nosaltres el desenvolupament integral de l’infant és molt important.

Així doncs la psicomotricitat ocupa un lloc molt important en el nostre dia a dia, perquè està demostrat que existeix una gran interdependència entre els desenvolupaments motors, afectius i intelectuals.

La psicomotricitat té com a fi, motivar la capacitat sensitiva, cultivar la capacitat perceptiva, organitzar la capacitat dels moviments representats, ampliar i valorar la identitat pròpia i l’autoestima i crear seguretat al expressar-se a través de diverses formes.

En definitiva la psicomotricitat permet a l’infant explorar i investigar, superar i transformar situacions de conflicte, enfrentar-se a les limitacions, relacionar-se amb els altres, conèixer i oposar-se a les seves pors, projectar les seves fantasies, viure els seus somnis, desenvolupar la iniciativa pròpia, assumir rols, gaudir del joc en grup i a expressar-se en llibertat.

Us deixem unes fotos d’una sessió de psicomotricitat d’aquesta setmana, una abraçada,

Noemí i Belén.

 

Related posts