Hola famílies,

Imaginar, crear, experimentar, gaudir, descobrir, buscar, compartir, pintar en definitiva comunicar-se, perquè molt abans que els infants aprenen a comunicar-se verbalment, són capaços de sentir, d’expressar idees i sentiments i com que l’art és un llenguatge en si mateix i els infants responen molt bé  als contrastos de llum i color, la pintura els beneficia emocional, mental, espiritual i físicament.

Pintar és un plaer, perquè és una de les activitats que podem fer “por amor al arte”, quan els infants pinten podem notar com es relaxen i gaudeixen del procés creatiu, gaudeixen donant formes i colors a la seva imaginació, es produeix un camí entre el seu cor i cada pinzellada que els reporta alegria i pau, poden expressar els seus sentiments d’una manera divertida el que els porta a aconseguir una harmonia entre el cor i la ment. 

La pintura alleuja l’esperit i confereix una bona via per reduir la tristesa, el rebuig, el dolor i la por, a través de la pintura les emocions negatives es canalitzen i són expressades amb formes i colors.

Pintar fomenta el diàleg, per als infants els resulta un gran mitjà d’expressió, en el que es desenvolupen molt millor que verbalment, per als nens i nenes que són tímids a través de la pintura poden donar curs a la seva creativitat i expressar sentiments i emocions el que farà que les canalitzen de forma adequada i no es reprimeixin.

Pintar no és només qüestió d’emocions, sinó també de pensament, quan pinten avaluen el que que fan, ho analitzen i són capaços de discriminar allò que els agrada i el que no, tenen la possibilitat de desfer el que han fet i tornar a començar el que els porta a veure el seu treball amb ull crític i assolir diferents punts de vista, augmentant així la seva autoestima, perquè quan es realitza en un ambient no competitiu, distès i agradable els infants poden aconseguir grans fites personals.

A nivell físic els ajuda a perfeccionar les habilitats manuals, sobretot la motricitat fina, millora la seva idea espacial i els facilita els descobriment de diferents textures, colors i olors.

La pintura és una activitat que aconsegueix involucrar simultàniament els dos costats del cervell enfortint les connexions entre els dos hemisferis cerebrals, la part esquerra que opera en allò racional i tangible, el que és el centre de la lògica i la part dreta que s’encarrega de tot allò emocional, de la intuïció i la creativitat.

Fomentar l’art des de l’escola o des de casa dotarà als nostres petits i petites d’una gran eina i molt útil per a la seva vida.

No us perdeu el recull de fotos  “Pintant a la primavera” on les Girafes han fet una gran immersió en l’art.

Una abraçada, 

Belén.