Famíllies i amics,

La plastilina, aquell material que podem utilitzar per modelar i fer figures de colors i que de ben segur que tots hem fet servir quan érem petits i segur també que recordeu bones estones de joc i per això entendreu perquè és un  dels jocs preferits dels infants, però jugar amb plastilina ens aporta molts beneficis sense deixar de banda el passar-ho bé.

Jugar amb plastilina millora:

  • La motricitat fina, és un dels beneficis més importants del joc, perquè adquireixen agilitat, força i destresa amb els seus dits. El domini de la motricitat fina és fonamental per al desenvolupament del procés de la lectoescriptura.
  • La creativitat, a través de la plastilina l’infant incentiva la seva creativitat ja que imagina, crea i materialitza els pensaments que té a la seva ment el que li aporta molts beneficis a la seva fantasia.
  • La diferenciació de colors i les porcions, aprèn a diferenciar els colors així com amassar, separar, tornar a ajuntar i a aprendre diferents mides.
  • La concentració, jugar amb la plastilina els hi proposa fites a curt i llarg termini, és una activitat motivant, entretinguda i divertida que els manté ocupats períodes de temps que poden ser bastant llargs.
  • La relaxació, és una activitat plàstica i manual que els relaxa i tranquil·litza, pot convertir-se en una magnifica teràpia de relaxació per a qualsevol infant que passi per moments de tensió o estrès.
  • L’expressió artística, els infants molt petits encara no són capaços d’expressar els seus sentiments verbal i lògicament però pot arribar a fer-ho modelant la plastilina.
  • El desenvolupament de la personalitat i els gustos propis, a través de la plastilina l’infant expressa els seus gustos personals al imaginar, crear i materialitzar els seus pensaments donant forma a les seves figures preferides o escollint aquells colors que més li agraden.
  • L’autoestima, ja que gràcies a la plastilina poden realitzar les figures que es proposen, i rebran una felicitació perquè ens ha agradat el que fan o perquè els ha quedat molt bé.

Ara ja ho sabeu, no perdeu més el temps i jugueu amb els vostres fills i filles a plastilina, a l’escola ja ho fem, no us perdeu les fotos i veureu que bé ho passem!

Una abraçada!!

Noemí i Belén.