Benvolgudes famíllies i amics,

A través de les nostres emocions tenim accés a un coneixement realment valuós sobre nosaltres mateixos, ja que representen una part fonamental de la nostra identitat i ens serveixen de guia per arribar a la nostra pròpia felicitat. Fer una bona gestió de les emocions implica aprendre a reconèixer-les i identificar-les.

Les emocions estan constantment present en les nostres vides, en tota experiència i record sempre s’allotja alguna emoció. Moltes vegades vivim sense ser conscients del nostre món emocional, no aprofundim en el que ens passa i com ens sentim. Descuidem i infravalorem el que suposa identificar les nostres emocions i sentir-les. Això succeeix perquè ningú ens ha ensenyat a gestionar les nostres emocions.

Una de les principal claus per identificar la nostra emoció, és respirar, atendre-la, sentir-la. Aturar un moment i identificar-la, donant-li un nom, observant com es manifesta, què ens fa sentir, i en quin precís moment ha aparegut. L’emoció està estretament relacionada amb l’aquí i ara, el moment present.

Segons Jeanne Segal, tota emoció ens aporta informació important, per la qual cosa és crucial que aprenguem a evitat la por a sentir qualsevol emoció.

Quan un se sent còmode estant emocionalment incòmode, pot recordar els fets emocionalment dolorosos sense ser vençuts per ells. Es poden suportat els sentiments del moment present fins que el dolor hagi desaparegut i el missatge hagi estat lliurat.

D’aquesta manera, no només serem capaços de suportat l’experiència emocional, sinó també sortir-ne amb més energia, profundament relaxat i amb una major sensació d’èxit i autodomini personal.

Aprendre a gestionar les emocions des de petits ens aportarà seguretat en futur, ajudarà al nostre desenvolupament personal i millorarà la relació amb els altres, per això els Cangurs estem aprenent que no hi ha emocions bones o dolentes, positives o negatives, simplement hi ha emocions i reconèixer com ens sentim i com es senten els altres és el nostre objectiu aquest trimestre.

En aquest post us deixem unes pintades de tristesa que ens han ajudat a indagar sobre quines coses ens posen tristos, a respectar els diferents punts de vista sobre la tristesa i el més important a saber que estar trist no es dolent, que puc estar trist i saber que em fa estar així, el que ens portarà a acceptar-nos i a acceptar als altres.

Una abraçada,


Noemí i Belén

Posar i treure!!

Posar i treure!!

Activitats molt divertides que esdevenen un gran recurs educatiu!!

Plastilina!!

Plastilina!!

A qui no li agrada aprendre tot gaudint-ne???