Paper…de diari!!

Hola famílies,

El paper pot canviar la seva aparença, mida, textura, si el mullem, si el posem sota la llum del sol, si l’estripem, si l’arruguem… un món de possibilitats que l’infant pot anar esbrinant mentre juga. Us imagineu que divertit pot ser trencar les fulles d’un diari? O nedar un mar d’aquest paper?  Doncs els Cangurs si!!!!!

Una vegada més l’experimentació ha format part de la setmana, i aquesta setmana ha vingut acompanyada d’un paper que s’ha convertit en molt més que tot això, el paper de diari, un paper que forma part del nostre dia a dia i que el tenim tant vist  que gairebé no li fem ni cas, perquè per a que serveixen els diaris? I  el paper de diari? Doncs els Cangurs us ho poden explicar molt bé, perquè amb les claus del pensament hem descobert tot allò que ens interessava saber del paper de diari, i us en podeu fer una petita idea amb el vídeo que us deixem.

Ja sabeu que a la classe dels Cangurs duem a terme com a mínim una experimentació a la setmana, perquè experimentar durant la primera infància fa que els infants interioritzin la seva experiència d’una forma pròpia, costruiexin els seus pròpis significats. Aquestes “idees” personals influeixen sobre la manera d’adquirir la informació.

Les obsevacions que fan els infants i les seves interpretcions sobre les coses també estan influides per les seves idees i expectatives.

En aquestes edats és necessèria l’esxpeimentació amb els objectes i mateials del seu entron. En la vida quotidiana dels infants hi ha infinitat de vivències que poden afavorir una actitud científica cap al coneixement.

Partint d’aquestes situacions, que es donen a la vida quoditdiana dels infants que són una font de motivació en la majoria dels casos cal que els adults els facilitin l’apropament a diferents fenòmens. Hem de crear situacions que porpicien coneixements diferents, escollir els mateirals més adequats, l’espai i el temps per a obsevar, experimentar, manipular i reflexionar.

Tots aprenem de forma activa i a aquestes edats és necessari manipular, expreimentar, assajar i errar les experiències en les que els infants tenen accés a la manipulació de material són altament gratificants i importants per aprendre.

Les accions que els infants realitzen amb els objectes del seu entron els permeten adquirir informació de tot allò que toquen, oloren, miren…, establint relacions i comprovant el que són capços de realitzar.

No deixeu mai d’imaginar i no busqueu grans coses per experimentar amb els vostres fills/es, experimentar és apropar-se a la realitat i no oblideu que Albert Einstein deia “En moments de crisi només la imaginació és més important que el coneixement”

Una abraçada,

Noemí i Belén

Related posts