Hola famílies,

Aquesta setmana us portem un post ben fred! Perquè  com ja sabeu les Girafes vam tocar neu, i no, no vam anar a la Cerdanya, ho vam fer a la nostra classe!

Connectant amb el conte “Sueños de nieve” ens vam preguntar si la neu es podia fabricar ja que vam pensar que si a Barcelona no neva nosaltres portaríem la neu a Barcelona, i vaja si ho vam fer! Va nevar i molt, només cal posar-li imaginació i una miqueta de màgia per aconseguir allò que volem! 

Molts pensareu, que divertit, quina gràcia, però perquè ho fan això?… és molt senzill, durant la primera infància és molt important el desenvolupament sensorial que són els processos pels quals l’infant transcurreix i per tant es desenvolupa en tots els seus aspectes, creant així una base per a posterior desenvolupaments, cognitius, físics i del llenguatge.

El desenvolupament sensorial construeix els canals per on l’infant rep la informació del seu entorn (colors, olors, formes…) i del seu propi cos (sensació de gana, fred,…) A partir d’aquesta quantitat d’informació, l’infant podrà donar respostes adaptades a les condicions del medi de l’entorn, és a dir, realitzarà accions intel·ligents.

Les capacitats sensorials són les primeres funcions que es desenvoluparan en l’infant, ja que són la base del desenvolupament perceptiu i cognitiu.

El desenvolupament sensorial és per tant l’experimentació que l’infant té a través dels sentits. Es desenvolupa coincidint amb el desenvolupament motor, socioafectiu i cognitiu integrant els processos maduratius, creixement i desenvolupament, per a possibilitar les funcions cognitives i afectives, construir la seva persona i l’esquema i pensar en la seva totalitat.

Per  dur a terme de la millor manera possible un bon desenvolupament sensorial és important una bona estimulació sensorial que no és més que la metodologia que pretén afavorir la maduració del Sistema Nerviós Central mitjançant experiències relacionades amb els sentits.

I un dels 5 sentits més bàsic és el tacte, considerat un dels més importants, perquè és un dels primers sentits que es desenvolupa en l’ésser humà i està actiu des del naixement.

Els infants aprenen sobre el món a través del tacte, i quina millor manera que fent allò que més els agrada, jugant! I per això  hem jugat amb la neu, i sense adonar-nos hem estimulat un dels nostres sentits més importants, el tacte.

Una abraçada,

Belén.

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!