Menjar bé i sa és molt important!!

Hola pares!

Avui parlarem dels hàbits i de les rutines. Les rutines són molt importants en la vida dels infants perquè els hi proporcionen seguretat i els ajuden a adquirir uns bons hàbits de son i alimentació que els permetran gaudir d’una bona qualitat de vida.

És importantíssim que aquests es treballin tant a casa com a l’ escola, per fer que aquest aprenentatge els sigui més fàcil d’aconseguir. Les rutines són accions que fem diàriament i amb el mateix ordre dins l’escola o a casa.

L’hàbit de l’alimentació és un dels més importants. Depenent de l’edat i del que mengi, li donarem en un lloc o altre, dins un ambient de calma. Els infants més petits prendran el biberó en braços, i després de fer el rotet, molt important, el posarem en una gandula per evitar que pugui treure una mica de llet si ja el deixem a terra. Al menjar ja les verdures, farinetes…amb cullera els asseurem a la gandula. A mesura que es van fent grans van aconseguint un correcte to muscular i quan s’aguantin asseguts sense problema, serà el moment de posar-los a la trona.

L’hora de menjar és un moment d’intercanvi emocional i afectiu. Cada nen és únic i té un ritme a l’hora de menjar que hem de respectar igual que no tots mengen la mateixa quantitat.

És molt important per controlar el tema de les al·lèrgies i intoleràncies, fer la introducció de nous aliments a casa i progressivament.

I arriba un moment que han de passar del triturat als trossets, no hi ha una edat concreta, ho hem de fer de manera progressiva i respectant la maduresa de l’infant, és molt important fer-ho amb paciència i poc a poc.

Tots els canvis poden provocar nervis i neguits, el pas de biberó a cullera, de triturat a sòlit pot costar més o menys, així com la successiva introducció de nous aliments. Requereix molta paciència i constància.

Durant l’estona de menjar, també estem seguint el model educatiu VESS. Amb les claus del pensament podem explicar-los què mengen, la textura, els colors dels aliments, gustos i veurem que no tenen tots el mateix punt de vista i que no els hi agrada el mateix. Uns es posen molt contents a l’hora de dinar, altres els costa una mica i s’enfaden, però tots s’ho acaben menjant.

A part, tenim la sort de tenir la teacher Ana que, alguns dies, ens ajuda a l’hora de dinar mentre els parla en anglès.

Petonets!!

Núria i Belén

 

Related posts