Hola famílies!

Avui us volem ensenyar com a través de la Xina hem treballat la motricitat fina.

A Peggy li donem molta importància ja que adquirir una bona motricitat ens ajuda en petites accions quotidianes com: pujar i baixar cremalleres, cordar i descordar botons, agafar petits objectes,…i també a l’hora d’escriure! I també és clau per al desenvolupament cognitiu, comunicatiu i afectiu dels infants.

Com tot el que aprenem requereix temps i també maduresa, és un procés lent i que cada infant desenvoluparà a un ritme diferent. És important oferir-los temps per fer activitats d’aquest tipus donat que treballem:

  • La paciència, la constància, la concentració…
  • El desenvolupament de la coordinació mà-ull.
  • Potenciar l’autonomia.
  • Superar-nos a nosaltres mateixos.

La proposta que els he fet ha estat agafar l’arròs del bol amb els pals xinesos. D’aquesta manera a part de practicar la motricitat fina ens hem apropat culturalment aquest país i a la manera com mengen.

Tot i que hi havia moments en que era difícil agafar els dos pals alhora amb una mà s’han ensortit molt bé, amb paciència i atenció han aconseguit menjar l’arròs!!

Ha estat tot una experiència i s’ho han passat molt bé, com deia el psicòleg Jean Piaget: “els nens i nenes no juguen per aprendre però aprenen perquè juguen”.

Espero que us agradi i gaudiu de les fotografies!!

Anna 

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!