Hola famílies!

Ja hem dit moltes vegades que els infants aprenen mitjançant l’experimentació i la manipulació.

A través de l’exploració i de la manipulació van estructurant la ment i descobrint, coneixent i aprenent moltes coses del seu entorn. En les activitats d’experimentació hi participen tots els sentits, però sens dubte, el més important és el del tacte. Aquest ens ajuda a percebre les qualitats dels objectes, i amb la clau de la forma, descobrim com són, quina temperatura tenen, la seva textura, forma, duresa, etc.

En aquestes activitats la mainada observa, manipula i explora lliurement els objectes i materials que li oferim, els oloren, els toquen, els escolten i els tasten.

Pensem que és molt important motivar-los i estimular-los perquè hi participin però mai els forçarem a fer-ho. La clau de l’emoció ens indica que hi ha infants que els hi agrada més que altres experimentar amb els diferents objectes, materials, etc. Cada infant necessita un temps diferent per conèixer els materials i observar-los abans de començar l’activitat i decidir-se a participar.

A la classe dels Cargols hem portat un raconet de natura i ho hem fet posant alguns objectes (pedres, petxines, pinyes) en una panera. La natura està al nostre entorn. Els seus materials són infinitament rics i variats i ho hem d’aprofitar. Amb contacte amb ella aprenem a estimar-la i a respectar-la. Tenim la responsabilitat de cuidar-la.

Ah, aprofitem per presentar al nou company de la classe, l’Eric. Benvingut!

Petonets!!

Núria

 

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!