Hola famílies, 

Aquesta setmana els Dofins us volem explicar què treballem quan fem música ja que volem compartir amb vosaltres l’hora de la música, un moment molt especial i desitjat.

A través del so i la música volem potenciar les múltiples àrees del desenvolupament de l’infant, incloent el desenvolupament social, emocional, motriu i de llenguatge. 

A través de la música, connectem ment i cos i desenvolupem un treball cooperatiu entre els dos eixos. 

Exposar als infants a la música durant les edats primerenques permet ajudar-los a aprendre sons i significats de les paraules. El primer pas de l’aprenentatge musical és el “Sensorial” que dura fins als tres anys i és aleshores quan l’infant gaudeix els sons i les harmonies, reconeix i explora contrastos clars en els nivells d’intensitat, altura, timbre i durada. Per aquest motiu, considerem tant important oferir-los aquest recurs des de ben petits. 

Explorar i descobrir els diferents instruments que tenim a l’escola de vent, percussió i casolans, ens convida a moure’ns al seu ritme i ballar, fet que ajuda a desenvolupar les habilitats motrius de cadascú. 

A continuació us adjuntem un recull d’imatges on es pot observar algunes de les reaccions que tenim quan se’ns dóna un instrument i el podem tocar, escoltar i sentir. 

Una abraçada i fins la pròxima!


Mercè i Bet

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!