Hola pares!

Aquesta setmana parlarem de l’estimulació motriu en els infants. Al llarg dels primers anys de la vida, els infants passen per molts canvis, d’una dependència total a una autonomia plena. Quan neixen, els nadons només fan moviments incontrolats i reflexes que, de mica en mica, s’hauran d’anar convertint en moviments més complexos i voluntaris.

Els cargolets estan en una etapa de grans i importants canvis en el desenvolupament motriu. La majoria arriben a l’escola molt petitons i només poden estar estirats en el terra, alternant cara amunt i bocaterrosa i, poc a poc, i a mida que es van fent grans, ja s’aguanten asseguts, primer amb recolzament i després sense per després començar a desplaçar-se, primer arrossegant-se, després gatejant i finalment caminant.

En poc temps fan grans avenços. Per aconseguir aquests avenços de manera satisfactòria i correcta, els ajudem amb una sèrie d’exercicis motrius, com per exemple, balanceig a sobre d’una pilota gran.

Perquè ho puguin fer, necessiten oportunitats i per això els hem de posar a terra el major temps possible i boca avall, encara que no els hi agradi massa i protestin. És una manera d’estar que no els acostuma a agradar, per això el que fem és estar amb ells a terra amb joguines i els motivem perquè les vagin a buscar i juguem amb ells.  Ell lloc ideal pels nens és el terra, sense barreres ni perills i amb espai per poder moure’s amb tranquil·litat.

Aquesta setmana hem jugat amb les pilotes de diferents mides, textures i colors, han estat una estoneta intentant agafar-les, a veure si poc a poc aconsegueixen començar a gatejar.

Una cosa importantíssima és que cada nen té el seu ritme, ho hem de respectar, no forcem mai sinó que estimulem i motivem perquè ho facin.

Per això us demanem que els porteu vestits amb roba tipus xandall perquè tinguin llibertat de moviments i els hi sigui més còmode i fàcil moure’s.Apa, ja sabeu, a terra i a jugar amb ells!!

Petonets

Núria

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!