La Roda d’Indagació

Hola famílies,

El gener vam començar i l’hivern hem treballat! A la classe dels Lleons aquest mes ens hem preguntat moltes coses. Vam començar preguntant-nos què era l’hivern a través d’unes imatges que vam estar observant sobre diferents paisatges típics d’aquesta època de l’any;  muntanyes nevades, arbres pelats, rius gelats…

En una d’aquestes fotografies vam observar que hi havia molta neu i que l’aigua dels rius estava gelada i arrel d’aquesta observació ens vam preguntar què passaria si portéssim gel a la classe. A continuació us en parlem del resultat.

A través de la rutina del pensament anomenada Roda d’indagació, ens vam preguntar què sentíem amb el gel quan el tocàvem amb les mans. Gràcies a la seva manipulació, vam descobrir que el gel estava molt fred, ens mullava la roba i quan el tocàvem durant una estona es desfeia a les mans.

A més a més, també vam explorar que passava si tiràvem aigua calenta als glaçons i gràcies a la clau del pensament del canvi vam poder observar que canviava d’estat, és a dir, l’aigua del gel passava de l’estat sòlid al líquid.

A alguns Lleons els va agradar moltíssim sentir aquesta sensació i vam continuar explorant amb l’ajuda de la clau del pensament de la forma coses noves sobre el gel com la seva textura, la seva forma i el seu color.

A continuació us adjuntem algunes de les fotografies de la sessió on podreu observar els nostres petits exploradors. 

Fins ben aviat famílies,

Ana i Bet. 

Related posts