Hola famílies,

Aquesta setmana us volem explicar la importància que té l’exploració en l’etapa infantil, ja que permet als infants descobrir i conèixer el plaer de fer coses i compartir-les amb els altres.

A través de l’exploració poden descobrir i expressar els seus més variats sentiments, interessos i aficions i així doncs, adquirir nous aprenentatges.

Aquesta setmana passada vam descobrir una de les fruites més comunes del Brasil: la papaia! Una fruita que vam poder observar i explicar per mitjà del llenguatge les seves característiques.

Gràcies a l’hàbit de ment d’escanejar vam poder fer una observació profunda i analitzar tots els detalls que més endavant ens van servir per qüestionar-nos diferents preguntes com per exemple: quin gust tindria?, quina olor faria?, de quin color seria per dintre?, etc.

Així doncs, l’exploració sovint es converteix en un joc. És a dir, en un procés de descobriment de la realitat exterior a través del qual l’infant va formant i reestructurant progressivament els seus coneixements sobre el món que l’envolta.

A continuació us adjuntem un recull de fotografies perquè les pugueu observar.
Una abraçada i fins aviat!

Mercè i Bet.

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!