Hola famílies!

Avui us vull presentar la mascota de la classe Cargols, el Cargol Ramon. És molt important que cada classe tingui la seva mascota ja que és molt útil a l’hora de treballar les rutines, els hàbits i les cançons, de fer les activitats, a l’estona de joc, etc. També ajuda a establir un lligam amb l’escola i ens diu a quin grup de classe pertanyem, donant una senyal d’identitat.

Creiem que és important que sigui un ninot de peluix, suau, no massa gran i que es pugui rentar amb facilitat. També ens pot anar bé per afavorir l’estimulació del llenguatge i per ajudar a adquirir una sèrie de responsabilitats, ja que l’hem de cuidar, estimar i rentar quan estigui brut.

Una altra funció de la mascota és vigilar que tots els infants es portin bé, perquè sinó el Cargol Ramon s’enfada. A que no sabeu que va molt bé a l’hora de dinar? Els fa reflexionar en un moment sinó volen menjar i quan dic que s’enfardarà, obren la boca… Ells ja saben on està i el busquen, canvien d’opinió i mengen sense problema.

Els infants de la classe Cargols han connectat de seguida amb el cargol Ramon. Hem vist que és de color marro, suau i molt agradable al tacte. Tots els cargolets tenen el mateix punt de vista referent a la mascota i estan súper contents quan l’agafem de la seva “caseta” i comencem a cantar el “Bon dia”, que és l’inici de la jornada.

Després passem llista perquè cada dia ens preguntem si han vingut tots els infants de la classe i, abans d’anar a dormir, cantem amb les titelles que tant ens agraden, no totes per un igual, segons el punt de vista de cada cargolet, prefereixen una o altra.

El Cargol Ramon té una gran closca que permet que s’amagui dins i canviï de forma, transformant-se en una boleta suau. Per conèixer millor a la nostra mascota hem indagat sobre els cargols  i hem descobert moltes coses. Vosaltres sabeu moltes coses dels cargols?

Voleu conèixer al Cargol Ramon?

Ara us deixo unes imatges dels Cargolets i el Cargol Ramon al llarg d’un dia a la classe.

Petonets!!

Núria

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]