La nostra mascota!!

Hola famílies!

Avui us vull presentar la mascota de la classe Cargols, el Cargol Ramon. És molt important que cada classe tingui la seva mascota ja que és molt útil a l’hora de treballar les rutines, els hàbits i les cançons, de fer les activitats, a l’estona de joc, etc. També ajuda a establir un lligam amb l’escola i ens diu a quin grup de classe pertanyem, donant una senyal d’identitat.

Creiem que és important que sigui un ninot de peluix, suau, no massa gran i que es pugui rentar amb facilitat. També ens pot anar bé per afavorir l’estimulació del llenguatge i per ajudar a adquirir una sèrie de responsabilitats, ja que l’hem de cuidar, estimar i rentar quan estigui brut.

Una altra funció de la mascota és vigilar que tots els infants es portin bé, perquè sinó el Cargol Ramon s’enfada. A que no sabeu que va molt bé a l’hora de dinar? Els fa reflexionar en un moment sinó volen menjar i quan dic que s’enfardarà, obren la boca… Ells ja saben on està i el busquen, canvien d’opinió i mengen sense problema.

Els infants de la classe Cargols han connectat de seguida amb el cargol Ramon. Hem vist que és de color marro, suau i molt agradable al tacte. Tots els cargolets tenen el mateix punt de vista referent a la mascota i estan súper contents quan l’agafem de la seva “caseta” i comencem a cantar el “Bon dia”, que és l’inici de la jornada.

Després passem llista perquè cada dia ens preguntem si han vingut tots els infants de la classe i, abans d’anar a dormir, cantem amb les titelles que tant ens agraden, no totes per un igual, segons el punt de vista de cada cargolet, prefereixen una o altra.

El Cargol Ramon té una gran closca que permet que s’amagui dins i canviï de forma, transformant-se en una boleta suau. Per conèixer millor a la nostra mascota hem indagat sobre els cargols  i hem descobert moltes coses. Vosaltres sabeu moltes coses dels cargols?

Voleu conèixer al Cargol Ramon?

Ara us deixo unes imatges dels Cargolets i el Cargol Ramon al llarg d’un dia a la classe.

Petonets!!

Núria

Related posts