Hola família!

La música forma part del nostre dia a dia, també forma part de la vida dels infants.

Hi ha estudis que ens demostren que la música afavoreix el bon desenvolupament de la mainada des d’abans de néixer.L’oïda és el sentit que es desenvolupa dins la mare. És un dels sentits que ens proporciona més informació del món que ens envolta. La veu dels humans és molt important per l’aprenentatge del llenguatge. És importantíssim parlar als nostres infants, fer-ho correctament i anomenar les coses pel seu nom. 

Per estimular l’oïda es poden fer diferents activitats amb joguines que fan soroll, escoltar música,cantar, tocar instruments,etc.

La música és molt important en el desenvolupament intel·lectual, emocional, social,auditiu,sensorial, motriu i ajuda a augmentar l’autoestima.dels infants. A través de les cançons i dels jocs de falda la mainada pot iniciar-se en el descobriment del seu cos, de la dansa i el ritme i aprendre a expressar-se. El llenguatge musical facilita la comunicació i l’expressió des de molt petits. Augmenta  la capacitat de concentració, la sensibilitat, els ajuda a expressar sentiments, a desenvolupar la parla i l’expressió corporal i afavoreix la relació afectiva.

Amb els infants més petits podem treballar el ritme, la descoberta d’ instruments, cantar, la modulació de la veu, etc…

Normalment als infants els crida molt l’atenció els sons i la música. És molt important posar música en diferents moments del dia, mentres juguen, a l’hora de dinar, al realitzar alguna activitat etc. No cal que sigui música infantil, els hi podem posar qualsevol tipus de música.

Els infants són molt receptius a la música clàssica.Utilitzem la música en moments quotidians  per tranquil·litzar los, per divertir, per gaudir, i també escoltem música relaxant per tal amenitzar l’ambient, com per exemple si fem massatges o abans d’anar a dormir.  La música ens ajuda a créixer.

La música ha estat sempre present en la nostra societat. Segur que heu observat que quan un nen plora es tranquil·litza al cantar, escoltar música. 

Hi ha diferents tipus de cançons, per exemple:

  • Moixaina: pels més petitons, és una cantarella amb la que anem bressolant, acaronant a l’infant.
  • Cançó de falda: cançons que cantem amb l’infant assegut a la nostra falda afavorint la relació adult- infant.
  • Cançó de bressol: utilitzades per fer-los dormir, són suaus, lentes.
  • Cançó mimada: són cançons infantils acompanyades de mímica, gestos que els infants van fent.
  • Cançó de diada: cantada per un esdeveniment concret, per celebrar un aniversari, festa tradicional..

A la classe cada dia cantem una estoneta i ho fem amb les titelles que guardem dins una capsa ,és el nostre “Cançoner” o amb les del  “Cistell de cançons”. Les titelles són de pal, de dit, de mà però també tenim altres objectes que ens ajuden a cantar( peluix, ninus).

“ LA MÚSICA ÉS PER A  L’ÀNIMA EL QUE LES PARAULES SÓN PER A LA MENT” 

Modest Mouse

Una abraçada!

Núria

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!