Hola famílies,

Avui us portem una proposta on hem posat en pràctica la motricitat fina.

Unes cremalleres i una mica de paciència han estat els protagonistes d’avui. Ara que tot just entrem al mes de novembre i ja arriba el fred, és l’època de cordar i descordar jaquetes, abrics, els Dofins hem volgut practicar la pinça amb aquest element tan comú. 

Estavem molt entusiasmats, tot i que al principi ens ha costat una mica, necessitàvem precisió i coordinació, a poc a poc i amb ajuda ho hem aconseguit.

Ens ha ajudat a posar en pràctica la pinça i la coordinació ull-mà. A més a més de treballar la constància i l’atenció.

A través del moviment aprenem i juguem i alhora desenvolupem de manera globalitzada en quatre àmbits: motriu, comunicatiu, afectiu i cognitiu.

A l’escola escollim aquest joc en aquells moments que veiem que necessitem tranquil·litzar-nos i que necessitem una dosi de calma, però més enllà de tot això les “Cremalleres” afavoreixen:

  • L’adquisició de la pinça amb els dits índex i polze.
  • La capacitat de manipulació es veurà millorada, en les seves habilitats de motricitat fina: prensió, qualitat, control de força i direccionalitat.
  • L’atenció: potenciar jocs on l’atenció estigui present és essencial des de la primera infància, d’aquesta manera és centren en una feina i aprenen a evitar les distraccions cada vegada durant més temps.
  • La coordinació ull-mà: la vista i la manipulació han d’estar unides en aquest joc.

Aquí podeu veure com els Dofins passem bones estones, esperem que us agradi!

Una abraçada!!!

Laia

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!