Hola famílies,

Avui us portem una proposta on hem posat en pràctica la motricitat fina.

Unes cremalleres i una mica de paciència han estat els protagonistes d’avui. Ara que tot just entrem al mes de novembre i ja arriba el fred, és l’època de cordar i descordar jaquetes, abrics, els Dofins hem volgut practicar la pinça amb aquest element tan comú. 

Estavem molt entusiasmats, tot i que al principi ens ha costat una mica, necessitàvem precisió i coordinació, a poc a poc i amb ajuda ho hem aconseguit.

Ens ha ajudat a posar en pràctica la pinça i la coordinació ull-mà. A més a més de treballar la constància i l’atenció.

A través del moviment aprenem i juguem i alhora desenvolupem de manera globalitzada en quatre àmbits: motriu, comunicatiu, afectiu i cognitiu.

A l’escola escollim aquest joc en aquells moments que veiem que necessitem tranquil·litzar-nos i que necessitem una dosi de calma, però més enllà de tot això les “Cremalleres” afavoreixen:

  • L’adquisició de la pinça amb els dits índex i polze.
  • La capacitat de manipulació es veurà millorada, en les seves habilitats de motricitat fina: prensió, qualitat, control de força i direccionalitat.
  • L’atenció: potenciar jocs on l’atenció estigui present és essencial des de la primera infància, d’aquesta manera és centren en una feina i aprenen a evitar les distraccions cada vegada durant més temps.
  • La coordinació ull-mà: la vista i la manipulació han d’estar unides en aquest joc.

Aquí podeu veure com els Dofins passem bones estones, esperem que us agradi!

Una abraçada!!!

Laia

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!