Hola famílies,

Aquesta setmana parlarem de l’estimulació motriu en els infants.

Al llarg dels primers anys de la vida, els infants passen per molts canvis, d’una dependència total a una autonomia plena. Quan neixen, els nadons només fan moviments incontrolats i reflexes que, de mica en mica, s’hauran d’anar convertint en moviments més complexos i voluntaris.

Els Koales estan en una etapa de grans i importants canvis en el desenvolupament motriu. Quan arriben a l’escola estant estirats al terra i anem alternant la posició cara amunt i bocaterrosa i a mida que es van fent grans, ja s’aguanten asseguts, primer amb recolzament i després sense , després començant a desplaçar-se, primer arrossegant-se, després gatejant i finalment caminant.

En poc temps fan grans avenços. Per aconseguir aquests avenços de manera satisfactòria i correcta, els ajudem amb diferents exercicis motrius.

Perquè ho puguin fer, necessiten oportunitats i per això els hem de posar a terra el major temps possible i boca avall, encara que no els hi agradi massa i protestin. És una manera d’estar que no els acostuma a agradar, per això el que fem és estar amb ells/es a terra amb joguines i els motivem perquè les vagin a buscar i  sobretot juguem amb ells. 

El lloc ideal pels infants és el terra, sense barreres ni perills i amb espai per poder moure’s amb tranquil·litat.

Aquesta setmana hem jugat amb les pilotes de diferents colors, han estat una bona estona intentant agafar-les, uns comencen a arrogar-se per aconseguir la pilota i d’altres asseguts  esperant que els hi tirem la pilota per poder agafar-la.

Cada infant té el seu ritme, per tant  no cal forçar sinó estimular i motivar perquè ho facin.

Per això us demanem que els porteu vestits amb roba tipus xandall perquè tinguin llibertat de moviments i els hi sigui més còmode i fàcil , moure’s.

Apa!  ja sabeu, tots al terra i a jugar!! Petonets!!

Mercè i Anna

 

 

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!