Hola famílies!

El joc és una activitat perquè l’infant creixi i faciliti el desenvolupament psicomotor, cognitiu, afectiu i social.

En els inicis de la vida de l’infant, el joc està relacionat amb el descobriment del seu cos. Els nadons es miren les mans, es toquen els peus, exploren les seves sensacions i experimenten els seus moviments. 

Als tres mesos juguen amb els seus dits; als quatre, ja són capaços de jugar amb un objecte i manipularlo; a partir del sisè mes, poden agafar i llançar objectes.

El seu joc consisteix, en gran mesura, en agafar els objectes i posar-se’ls a la boca, picar i colpejar amb ells, tirar-los. Al anar creixent, el joc va canviant i cada vegada és més coordinat i complex, controlant més els seus moviments. Els nadons generalment juguen sols. A finals del primer any, comencen a imitar activitats i a jugar amb altres infants i/o adults. 

Cada fita que assoleixen és l’estímul per seguir buscant nous reptes i noves oportunitats per jugar. La curiositat és l’estímul necessari que mou l’infant a jugar.

El joc és diversió, plaer, aprenentatge i aporta als infants molts beneficis, tant a nivell físic com psíquic i social.

El joc ajuda a:

  • reduir l’estrès i regular l’estat d’ànim.
  • afavorir la concentració, memòria i aprenentatge.
  • transmetrer calma.
  • motivar l’activitat física i estimular la imaginació. 

Les joguines han de tenir unes característiques i qualitats adients per als infants. Els hi hem de facilitar materials naturals com la fusta, el suro .Joguines amb moviment . Joguines d’estimulació sensorial ( sonalls, miralls,…). Panera del tresors (pilota de tenis, colador, coco, esponja natural, raspalls, flamera de metall, retalls de roba, capsetes,……)

És més important oferir la qualitat de les joguines que la quantitat. Us animem a que sigueu partícips del joc de les vostres filles i gaudiu observant com juguen.

Petonets!!

Mercè

 

 

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!