Hola famílies,

Avui us volem ensenyar una proposta que ens agrada molt i té molt d’èxit, es tracta d’experimentar a partir de la manipulació dels diferents materials que farem servir i que transvassarem d’un recipient a un altre.

Els infants formen el col·lectiu més receptiu que existeix. El seu motor és la curiositat i amb una bona motivació, que serveixi de direcció, són capaços d’iniciar un viatge experimental que els portarà a la descoberta del món que els envolta.

L’infant explorarà les textures, les formes i la composició, entre d’altres, dels diferents elements que tingui al recipient i els canvis que hi poden haver en afegir , per exemple, amb la farina o pa ratllat. 

Depenen l’objectiu que tenim oferirem uns elements o d’altres. 

Davant aquests materials, els infants estructuren la ment fent-se les seves pròpies hipòtesis i es fan preguntes sobre el comportament dels materials que tenen a l’abast i especialment les conseqüències de les seves combinacions, per exemple: què és això, què puc fer amb aquest objecte, per què serveix això, què passarà si, què aconseguiré, prent risc en

En aquesta activitat potenciem l’autonomia dels infants i la capacitat d’observar el món i d’investigar a través del plaer i les respostes a les accions que realitzen.

Els hi pot servir per familiaritzar-se amb elements quotidians i  per estimular l’atenció, la lògica-matemàtica, la concentració, etc. A més de desenvolupar els sentits a partir de l’exploració dels diferents elements.

Us n’adjunto unes fotografies on podreu observar que bé sho han passat.

Petons!!!

Laia

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!