Hola famílies,

Aquesta setmana us volem presentar un material nou que ens ha agradat moltíssim poder tenir a la classe dels Dofins.

Un dels jocs que més ens agrada jugar a la classe és a les construccions. Tenim construccions de diferents tipus; de Lego, de fusta… però el que no sabíem i hem descobert gràcies a les claus del pensament és que existeixen peces de construccions que són tant grans, mida XXL, que gairebé estan fetes a la nostra mida!

Gràcies al joc, els nens i les nenes desenvolupen la seva imaginació, la capacitat creativa… El joc és el nucli central del desenvolupament. Mentre juguen, experimenten de manera segura, aprenen sobretot el que els envolta, resolen conflictes, proven nous desafiaments i conductes, s’adapten a noves situacions… En definitiva, el joc és la seva manera d’aprendre. A més, es desenvolupen les bases de l’aprenentatge, del desenvolupament emocional, social, cognitiu i motriu.

Si observem els infants, podem comprovar que a mesura que creixen, juguen de manera diferent. S’evidencia d’aquesta manera que hi ha una evolució del joc a través del desenvolupament infantil.

Segons Piaget, un dels psicòlegs suïssos que més ha aportat en aquest camp, explica que existeixen diferents tipus de jocs que van apareixent segons les edats i que una vegada n’apareix un de nou, no desapareixen els anteriors, sinó que aquests evolucionen i es perfeccionen.

El joc de construcció és un tipus de joc que apareix durant el primer any i es realitza de manera simultània als altres tipus de joc i va evolucionant amb els següents anys. Aquest tipus de joc ajuda a potenciar la creativitat, estimula la memòria visual, millora la motricitat fina i la concentració, facilita la integració de l’espai, augmenta la coordinació oculomanual, etc.

En definitiva, el joc, a més d’aportar plaer, és una activitat que estimula, engega les habilitats cognitives dels infants, els permet el desenvolupament social i emocional i, alhora, estimula el desenvolupament motor. L’infant que juga amb els seus adults de referència és un infant que se sent atès, estimat, observat i escoltat.

Tot això li proporcionarà la confiança i la seguretat per a un desenvolupament integral. Tenir temps per jugar és un dels millors regals que podem oferir a un infant. L’adult només ha de deixar-lo fluir i gaudir-ne.

A continuació us adjuntem un recull d’imatges d’aquest moment. Una abraçada i fins a la pròxima!!

Mercè i Bet

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!