Hola famílies,

Avui us volem apropar a una proposta que hem portat a terme a la classe, una instal·lació artística.

Les Instal·lacions Artístiques són espais d’experimentació i jocs a través d’arts visuals o sigui espais dissenyats per promoure el desenvolupament creatiu i l’experimentació dels infants entorn de les arts visuals, arts plàstiques i el desenvolupament creatiu.

Estan basades en la tècnica del ready-made, que consisteix a treure un objecte del context que li és habitual i situar-lo en un altre context, construint una situació nova amb un missatge estètic, és a dir, transformar objectes d’ús quotidià en obres d’art sense modificar el seu aspecte extern.

Segons l’autor Lapolla. P (2017) afirma que “la introducció de la instal·lació, com a experiència estètica en el context escolar, potència en el nen/nena, el desenvolupament de la creativitat, la capacitat lúdica, la imaginació, el treball col·laboratiu” i a més a més, ens permet treballar les diferents àrees de coneixement des d’una perspectiva global i integradora, introduint als infants la importància de crear la seva pròpia mirada. 

Es converteixen en espais on els infants puguin explorar, participar, compartir amb uns altres, fer, desfer o descobrir.

Així doncs, és una proposta artística que implica l’ocupació d’un espai, la seva ordenació i caracterització, o la seva modificació a través de la col·locació d’una sèrie d’elements. L’espai pot ser un espai interior, exterior i no limitat. Els elements que puguin contribuir a modificar l’espai, poden ser molt heterogenis, també pot ser que tan sols s’hi ubiquin objectes col·locats a terra o penjats.

Espero que us agradi la proposta tant com a ells!

Una abraçada!!!

Laia