Hi havia una vegada

Quan sentim això ja sabem que tot seguit s’explicarà un conte i això és el que us portem les girafes aquesta setmana, un conte  que no comença amb la típica frase que tots coneixem però que igualment ens endinsa al món màgic que envolta els contes.

Explicar contes és una activitat essencial per iniciar els infants en l’art de la paraula i la creativitat de la llengua amb moments màgics de descoberta d’emocions i sentiments.

Els infants de ben petits, han d’escoltar contes a casa, a l’escola escoltar contes els ajuda a desenvolupar la imaginació i la fantasia.

Els contes ajuden a l’infant a créixer com a persona, són una font valuosíssima d’aprenentatges enriquidors per a la vida.

Des de l’escola us convidem a explicar contes als vostres fills i filles és un moment entre vosaltres i ells/es, es convertirà en una rutina que finalment serà una necessitat perquè serà el vostre moment màgic, en la que estareu contribuint al creixement integral del vostre fill/a, afavorirà la vostra relació amb ells/es, millorareu i estimulareu el plaer per escoltar, imaginar i crear dels vostres fills/es i l’ajudareu a desenvolupar el gust per aprendre.

A l’hora d’explicar una conte podem tenir una sèrie de consells que ens ajudaran a treure més partit a aquesta experiència:

  • Quan expliquem un conte hem de posar ganes, els infants aprenen molt de la comunicació no verbal i tot que nosaltres no ho diguem, la nostra cara i la nostra manera de contar pot comunicar avorriment, cansament.
  • Fer que el petit/a s’endinsi en la història a través de la nostra expressivitat. Els canvis de veu, els silencis oportuns, tot això ajudarà a l’infant a viure la història i que la pugui imaginar.
  • Abans de començar, es convenient crear un ambient tranquil i silenciós per afavorir la concentració. S’ha de tenir present que sense un mínim d’atenció l’infant no podrà identificar-se amb els personatges i al final s’acabarà avorrint.
  • Fer una bona elecció i pensar si disposem de molt de temps o de poc temps. 
  • S’ha d’escollir el conte en funció de les capacitats i necessitats de l’infant.

Nosaltres des de l’escola tenim la nostra estona de contes i cada setmana n’expliquem de diferents, però no oblideu que vosaltres sou únics perquè sou els seus pares i mares,  i que aquest moment en particular entre vosaltres i ells/es només és un regal que està a les vostres mans, si voleu regalar un tresor als vostres petits/es regaleu-los L’ESTONA PER EXPLICAR UN CONTE! 

Una abraçada!!

Belén

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!