Hola famílies, 

Avui us volem parlar de la importància que te crear hàbits i rutines en els infants. En aquest cas parlarem de l’hàbit d’higiene de rentar-se les mans.

Els hàbits són pautes de comportament que ajuden als infants a estructurar-se i a orientar-se. L’aprenentatge dels diferents hàbits els permet ser més autònoms i són necessaris en l’adquisició dels nous aprenentatges. Per ensenyar un hàbit determinat cal haver assolit uns requisits previs. L’infant ha d’estar en el moment de desenvolupament idoni per adquirir l’hàbit i ser capaç de dur a terme les habilitats que implica efectuar-lo.

Els hàbits no són innats, s’adquireixen per l’experiència i l’aprenentatge, amb una progressió de petits avenços i es treballa des de ben menuts. Per això es recorre a les rutines, aquestes es repeteixen diàriament a l’aula amb un ordre i temps aproximat. A través de la repetició, ajudem a l’infant a comprendre-les, experimentar nous comportaments i, a poc, a poc assolir amb més destresa les conductes.

Aquest hàbit és important fer-ho abans de cada àpat o després de realitzar alguna activitat en la qual l’infant s’hagi embrutat les mans, com alguna activitat d’experimentació amb pintura, amb sorra, quan sortim al pati, entre d’altres. 

Pels adults és fàcil realitzar aquest hàbit, ja que ja el tenim assolit, però cal que li ensenyem pas per pas com és aquest hàbit als infants, per què ho facin correctament.

Us deixem unes fotografies perquè veieu que bé ho fem!

Laia i Ana

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!