Hola famílies,

L’any passat vam estar treballant amb les Claus del Pensament (VESS) i continuem treballant amb elles però a més a més durant aquest curs hem començat a introduir els Hàbits de Ment (VESS), a través de jocs, rutines de pensament i estratègies que utilitzen eines que promouen el pensament i estimulen la metacognició.

Els infants es consciencien dels processos de pensament més adequats per a les diferents situacions i els interioritzen per a després aplicar-los de forma natural a cada situació de les seves vides diàries i futures. Els infants que desenvolupen els Hàbits de Ment, els fan visibles i els reconeixen en la seva feina, són infants que estan en el camí de la comprensió.

El primer Hàbit de Ment que hem treballat es Escanejar, que ens ha servit per a descobrir Kenia, el País que estem treballant aquest mes, i us volem explicar com ho hem fet.

Escanejant Kenia vam descobrir quin era el menjar típic i amb la clau de la Funció vam saber per a que feien servir les closques dels cocos, sabeu vosaltres quina Funció tenen aquestes cloques?

Una altra de les coses que vam descobrir va ser quina era la vestimenta típica, i com feien per a tenyir-la, amb la clau del Canvi vam poder veure com l’aigua passava de ser transparent a ser de color groc, sabeu com tenyeixen la roba a Kenia?

Els paisatges de Kenia tenen uns colors típics, i amb la clau de la Forma vam poder descobrir quins són, els sabeu vosaltres?

Com fan les cases a Kenia?, ens ho vam preguntar i amb la clau de Causa-efecte vam poder veure que passava amb aquest material, vosaltres ho sabeu? Sabem que us hem fet moltes preguntes, nosaltres també ens les vam fer, però estem segurs que us les contestarem quan veieu el vídeo que us hem preparat.

Ahhh i si Escanegeu Kenia i us sorgeix alguna pregunta més ens la feu saber i intentarem contestar-la!

Una abraçada,

Noemí i Belén [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=ejvVJNoGDe4″][/vc_column][/vc_row]