Hola famílies,

Avui us portem un post on els sentits són els protagonistes! 

Us preguntareu amb que hem posat en pràctica els sentits?, doncs amb una fruita molt comú en l’època en la que ens trobem,  la MAGRANA!!!

Per tal de poder experimentar, hem preparat paper d’embalar sobre la taula i les magranes i així, ja hem pogut començar a posar tots els sentits en marxa.

Amb l’ajuda de les claus de pensament hem anat descrivint com és? (forma), quina sensació ens ha provocat? (emoció), que passa si xafem un granet de dins? (causa-efecte), a què ens recorda? (connexió), etc.

A l’hora de manipular-lo, alguns infants de seguida s’han animat a tastar-lo i tocar-lo i d’altres han preferit esperar-se i només observar, però desprès més tard s’han animat a unir-se en aquesta descoberta tan interesant.

Han gaudit molt mostrant-se interessats i atents al que feien, tenien molta curiositat i ganes de poder manipular-lo.

Pensem que a través de l’experimentació i del modelatge, en aquesta etapa de infantil és molt important, ja que s’anima als infants a preguntar-se com són les coses i se’ls ofereix l’oportunitat de posar en joc els sentits. Mirar, tastar, tocar, olorar i escoltar!

Tal i com va dir Maria montessori:

“El niño que tiene libertad y oportunidad de manipular y usar su mano en una forma lógica, con consecuencias y usando elementos reales, desarrolla una fuerte personalidad”.

Una abraçada!!

Laia