Hola famílies!!

Aquesta setmana els Cargols hem treballat el sentit de la vista fent exercicis d’estimulació visual amb la panera del blanc i el negre. Per a la realització d’aquesta activitat, els infants estaven asseguts a sobre del terra tou de color blanc i negre. Han començat a agafar diferents objectes i han anat experimentant amb ells.

A part d’estimular la vista, també hem treballat el tacte, ja que hi havia objectes de diferents textures, suaus, rugosos, de plàstic, de roba, etc…

L’estimulació visual la treballem a través d’objectes en moviment i d’imatges fixes, com són els contes amb dibuixos grans o els bits que passem de siluetes negres sobre fons blanc, que afavoreixen la capacitat d’atenció i concentració.

El sentit de la vista és un dels més importants i els nens van adquirint gran quantitat d’informació a través d’estímuls d’aquests tipus.

En néixer, els nadons tenen normalment totes les estructures de l’ull necessàries per poder veure però han d’aprendre a utilitzar-les, ja que la seva visió, realment, comença a desenvolupar-se a partir del naixement.

Aprendre a veure és una de les tasques més importants dels infants durant les primeres setmanes i mesos.

Quan neixen tenen poca agudesa visual i no poden distingir formes, però sí el que és clar o fosc. A mesura que van creixent, segueixen els objectes amb la mirada, van desenvolupant la coordinació mà-ull i, al voltant dels 10 mesos, la seva visió ha millorat tant que està pràcticament al cent per cent de la seva capacitat. Durant els primers mesos, el nadó només pot respondre a la informació visual que té a 30 centímetres. I principalment respondrà a estímuls de contrast, blanc-negre i més endavant, el vermell.

És molt important l’estimulació visual en qualsevol edat. A mesura que va creixent, comencen a desenvolupar-se altres habilitats més complexes com la percepció visual i la integració entre la visió i la motricitat, entre d’altres, que li permetrà obtenir uns importants beneficis:

  • Millora la coordinació mà-ull.
  • Augmenta la seva capacitat per fixar la seva atenció.
  • Incrementa la curiositat.
  • Serveix d’estímul per explorar el seu entorn.

Ara us deixo amb les imatges del Cargols i la panera del blan i el negre.

Petonets

Núria

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!