Hola famílies!

Aquesta setmana parlarem de l’estimulació motriu en els infants. Quan naixem ,el sistema motor de les persones és molt arcaic, i això fa que els moviments siguin impulsius i descontrolats. A mesura que va madurant, aquests moviments es van fent més precisos.

Al llarg dels primers anys de vida, els infants passen per molt canvis, d’una dependència total a una autonomia plena. Quan neixen, els nadons només fan moviments incontrolats i reflexes, mica en mica, s’hauran de convertir en moviments més complexos i voluntaris.

La motricitat es divideix en gruixuda i fina. La motricitat gruixuda es refereix als grans moviments del cos (caminar, saltar, córrer ) i es desenvolupa de cap a peus. La fina és la que realitzem amb els dits, les mans, músculs de la cara ( per exemple per pintar,parlar, fer la pinça). Per treballar aquesta motricitat oferim als infants diferents activitats, entre altres, “La Panera dels Tresors”.

Potenciar i treballar la psicomotricitat en la mainada és molt important per al desenvolupament motriu, cognitiu, comunicatiu i afectiu. De fet, podem dir que els infants creixen, juguen i aprenen principalment a través del moviment i de la relació amb els altres.

La psicomotricitat és “ la capacitat que tenim els éssers humans per generar moviment per nosaltres mateixos”

A partir dels sis mesos les possibilitats de desplaçament i de coordinació dels nadons s’amplia moltíssim, començarà a moure’s, s’asseurà, gatejarà, normalment comencen a fer-ho cap enrere, es posarà dret i finalment, cap els 12/15 mesos farà les primeres passes.

Els Koalas estan en una etapa de grans i importants canvis en el desenvolupament motriu. 

Els hi hem d’oferir moltíssimes oportunitats i ho fem posant-los a terra, boca avall i amb diferents objectes i/o joguines motivant-los a que les agafin. És una manera d’estar que no els hi agrada gaire per això hem d’estar amb ells,al terra, al seu costat. El terra és el lloc ideal per ells, sense barreres ni perills i amb espai per moure’s amb tranquil·litat i seguretat.

A la classe hem jugat amb pilotes de diferents mides, textures i colors. Qualsevol joguina serveix però els hi ha de cridar l’atenció,com les que fan soroll o tenen llum, els hi encanten.

Una cosa importantíssima és que cada infant té el seu ritme i l’hem de respectar. No forçarem mai, sempre estimularem i motivarem. Cada infant és únic,no l’hem de comparar mai  amb cap altre.

Per tot això, us demanem que els Koalas vinguin vestits amb roba còmode, tipus xandall, han de tenir llibertat de moviments per poder moure’s.

Ara, a terra a jugar amb els vostres fill i filles. Una abraçada!!

Núria

 

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!