Hola famílies, 

El post d’avui tracta sobre la importància que té potenciar i treballar la psicomotricitat des de ben petits, clau pel desenvolupament cognitiu, motriu, comunicatiu i afectiu. 

El moviment és l’acció principal que utilitzen els infants per poder jugar, créixer i aprendre. Cada moviment, per petit que sigui, és possible gràcies a la interacció de diferents músculs i està controlat per processos complexos del cervell.

De ben petits, els nadons comencen a interessar-se pel món que els envolta i cada cop tenen més interès a tocar, moure’s, desplaçar-se i comunicar-se.

A la classe dels Dofins hem elaborat una activitat que ha estat tot un repte ja que han hagut de posar en marxa la motricitat fina mitjançant l’exercici de la pinça amb els dits de les mans i desenvolupant la coordinació ull- mà. A través seu, han anat adquirint noves capacitats que els donarà facilitat de moviment corporal.  

A més a més, gràcies a la clau del pensament de la responsabilitat hem treballat la importància que té la nostra forma d’actuar i de respectar el temps i l’espai de cadascú a l’hora de concentrar-se per poder resoldre el repte. Així doncs, un cop més, hem donat sentit al que fem amb l’ajuda de les claus del pensament del mètode VESS. 

A continuació us adjuntem unes fotografies on podreu observar com de bé ens ho hem passat.

Una abraçada i fins ben aviat famílies. 


Mercè i Bet

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!