Hola famílies,

Benvinguts a tots a primer post de la classe dels Cangurs!!!, estem molt contents de poder compartir amb vosaltres tot allò que farem a l’escola, els dimarts estarem aquí per fer-vos arribar l’última hora.

Els Cangurs ja portem dues setmanes a l’escola, hem conegut nous amics, nous espais, noves mestres… per a nosaltres tot és nou, i estem adaptant-nos, poc a poc i cadascú al seu ritme.

El període d’adaptació a l’escola és un procés que cada infant viu d’una manera ja que la capacitat que tenen els infants per integrar-se en un ambient nou depèn de la seva forma de ser. 

Sortir de casa i integrar-se en un ambient nou, amb companys als que no ha vist mai, amb normes diferents que ha d’aprendre i en un lloc desconegut no és fàcil i a sobre la mama i el papa no estan.

Des del punt de vista somàtic cada infant pot expressar-se de moltes formes, hi ha infants que ploren, n’hi ha que no, hi ha infants que no volen saber res dels estranys, n’hi ha que no volen participar de cap activitat, i també n’hi ha que a l’escola no mostren cap tipus d’alteració i en canvi a casa presenten conductes negatives, com ja hem dit cada infant és diferent, el que hem de saber que totes aquestes manifestacions que ens semblen estranyes dels nostres fills o filles són normals en aquest període i que si les entenem de manera natural estarem ajudant a nen/a en la resolució d’aquest procés que és el període d’adaptació.

Per això necessita que li oferim una gran comprensió i ajuda, que no consisteix en evitar els seus sentiments i conflictes, sinó en entendre’ls, al final el que hem d’entendre és que cada infant té un ritme d’adaptació personal i que se l’ha de respectar.

Què podeu fer? Doncs tot i que molta gent us dirà que no feu cas, que no entreu en el seu joc… per a no perdre tot el que heu aconseguit, us recomanem que permeteu al vostre fill/a viure la situació de la millor manera possible, és a dir, donant-li tot l’afecte que sent que ha perdut perquè ara passa vàries hores sense els seus éssers més estimats.

Recordeu-li cada dia: “La mama i el papa et segueixen estimant, això no canviarà mai”, i no oblideu que qualsevol dubte que tingueu estem a l’escola per ajudar-vos!!

Una abraçada,

Noemí i Belén.

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!