Hola famílies,

Avui us volem parlar dels mini móns, molts haureu sentit parlar d’aquest joc, si voleu saber més seguiu llegint…

Els mini móns és un tipus de joc simbòlic lliure i no estructurat on els infants poden crear des de la seva imaginació i les pròpies vivències un escenari a partir de peces soltes. És a dir representen moments de la vida quotidiana a través dels nins, animals,…

Al tractars-se d’un joc no estructurat s’utilitzen peces soltes que són objectes que no tenen un propòsit definit. Alguns exemples són: fustes, petxines, pals, taps de plàstic, anelles, pots de iogurt, càpsules de cafè, porexpan, …avui en dia a casa i a l’escola podem trobar molts elements que poden ser reutilitzats amb una funció ben diferent. 

A l’hora de presentar el joc es pot fer creant l’escenari o bé deixant les peces soltes classificades i ordenades per què els infants creïn de zero.

També és important crear un ambient relaxat i amb un nombre limitat d’infants, d’aquesta manera no hauran de compartir les peces soltes entre tants infants i cadascú tindrà espai per crear.

Ens agrada aquesta proposta de joc perquè:

  • Fomenta la creativitat i la imaginació.
  • Permet expressar-se a través del joc lliure.
  • Ajuda a descobrir l’entorn a partir del material que s’utilitza
  • Afavoreix el llenguatge matemàtic
  • Promou l’ús del llenguatge verbal
  • Millora la motricitat fina

El rol del mestre/a durant aquest tipus de proposta canvia, és important que els infants tinguin espai per crear sense que l’adult guiï, així deixem pas a que siguin els infants els que si volen comparteixin amb nosaltres aquelles descobertes o connexions amb el material.

Esperem que us agradi la proposta tant com a ells!

Una abraçada!!

Anna