Hola famílies,

Avui us volem parlar del pati i la importància que té aquest espai per l’aprenentatge. Ja coneixeu el pati de l’escola però voleu veure que fem??

Com sabeu sortim cada dia a gaudir d’aquest espai que ens ofereix una estona de pausa, joc individual, joc compartit i també d’aprenentatges.

Al pati podem jugar al sorral amb pales i galledes, amb les motos, els animals o explorar els objectes que tenim per les parets, com les gomes elàstiques, les espatlleres…

A més d’aquestes possibilitats també hi té lloc el joc amb els companyxs on apareixen valors importants com saber compartir, cuidar el material, saber esperar el torn, gaudir jugant…Descobreixen com de divertit és compartir un moment al balancí, fer carreres, construir al sorral o pujar i baixar pel tobogan.

A més també estarem aprenent a interaccionar amb l’entorn a través de l’observació de l’entorn, del temps que fa (sol, núvol, pluja), l’experimentació amb la sorra, les plantes i animals que hi ha,..

Ens agrada el pati perquè ens ajuda a desenvolupar diferents habilitats:

  • Habilitats socials: es creen interaccions amb els companyxs que els permeten aprendre a relacionar-se, a respectar els altres, a compartir, a participar, a resoldre conflictes,…
  • Habilitats motrius: afavoreix a la motricitat gruixuda però també la fina segons el espai o objecte que triï l’infant. Els ajuda a prendre risc i vèncer obstacles.
  • Potencia la imaginació: mica en mica els infants van donant diferents utilitats als objectes i van creant.
  • Relaxa: és un moment en que poden triar lliurement on anar i esbargir-se.
  • Respecte cap al material

Passem molts bons moments al pati i us ho volem ensenyar!

 Us deixem unes fotografies!

Una abraçada,

Anna

 

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!