Hola famílies,

Aquesta setmana els Cangurs hem jugat a un joc ben divertit, un joc de colors, ja sabeu de la importància d’aprendre els colors en el desenvolupament dels infants, i l’”Enredos” ens ha servit per a seguir treballant-los i aprenent-los. Però més enllà de tot això és un joc que ens ha permès compartir una estona junts i  aprendre a compartir el joc amb els altres.

Els infants igual que els adults, són persones socials i necessiten moltes oportunitats per estar amb altres infants des de que neixen. El joc és un mitjà més per a , a part d’aprendre a gaudir, aprendre moltes habilitats i capacitas que seran necessàries quan sigui adult. Gràcies al joc amb els altres, podrà anar desenvolupant les seves habilitats socials i desenvolupant la seva personalitat.

Però els infants no sempre jugaran amb els altres de la mateixa manera. Els bebés no s’interessen gens per altres infants a partir  de l’any molts pares es sorprenen de que els seus fills/es no tingin interès per jugar amb altres nens o nenes, veiem que a mesura que creixen el seu interès cap a altres infants és cada vegada més gran, segons l’edat passarà per diferents fases en relació al seu interès pels seus iguals fins que realment veiem que comencen a jugar amb els altres.

No és fins als dos anys i mig o tres quan els infants comencen a compartir el seu joc, és quan comencen a tenir unes habilitats bàsiques que els permet començar a cooperar i ja poden comprendre i jugar a jocs compartits.

El joc amb els altres serà un instrument bàsic a través del qual podran desenvolupar les seves habilitats socials, a comprendre els sentiments dels altres,  a aprender a compartir i a comunicar-se amb els seus iguals.

Per tant no tingueu pressa per a què els vostres fills/es vulguin jugar amb els altres, tota arribarà, però no oblideu donar-los oportunitats, a l’escola, a casa, al parc…

Us deixem unes fotos on podreu veure com els Cangurs hem descobert que jugar amb els altres és divertit!!!

Una abraçada!!

Noemí i Belén

Safates sensorials

Safates sensorials

Avui us volem apropar a una proposta d’experimentació que ens agrada molt!