Hola famílies,

Avui us volem parlar de la importància que té treballar el cos i el joc a l’escola.

Els infants aprenen a través del moviment abans que del raonament, en els primers anys de vida, la persona és un ésser global on les diferents àrees o àmbits estan profundament interrelacionats. És al llarg dels anys que anem parcialitzant el nostre coneixement entre emocional, físic o social.

Abans de l’aparició del llenguatge, els infants es comuniquen amb tot el cos i és a través d’ell que, a mesura que aprenen i desenvolupen les seves habilitats corporals, van estructurant el pensament, comencen a tenir cert control emocional i també desenvolupen habilitats de relació amb els altres i el seu entorn.                                              

El moviment dels infants per a que sigui significatiu ha de partir de la seva espontaneïtat en l’activitat i el joc lliure. Si es dona en bones condicions, la pràctica psicomotriu potencia l’autoestima, la vivència i consciència del propi cos i del plaer, la construcció del sistema corporal, l’afirmació del propi jo i la construcció de la identitat, el coneixement i l’acceptació dels límits, la relació entre iguals i l’autonomia.

El joc i la motricitat són eines vitals per als infants, els alimenta i és en aquest moment on l’infant té “presència plena” (Charlottr Selver), on els infants estan totalment entregats, jugant lliurament i tot allò que passa.

Com deia Piaget, “els nens no juguen per apendre, aprenen perquè juguen”.

Entenem el joc o el moviment com a font de plaer indispensable i com a una necessitat vital, ja que és una manera innata d’apendre i de conèixer el món. Per tant, també és la base de l’aprenentatge, un mitjà d’expressió i de comunicació, i participa en tots els aspectes de creixement i desenvolupament: afectiu i emocional, moral, motriu, cognitiu i social.

Us adjunto unes fotografies on podreu observar que bé s’ho han passat.

Petons!!!

Laia

Sorral

Sorral

Un espai ple de reptes i possibilitats!!